MónTerrassa
PDeCAT lamenta que el govern d’Ullastrell no abaixi l’IBI un 10%
  • CA

El passat 14 de desembre, es van aprovar les ordenances i el pressupost municipal per a l’any 2017 amb els vots favorables del Govern Municipal d’Ullastrell. El Partit Demòcrata va veure com la seva proposta de rebaixar la pressió fiscal als veïns va ser descartada.

“Creiem que potser ara és el moment de baixar la pressió fiscal i deixar que les famílies d’Ullastrell respirin una mica econòmicament amb la rebaixa de l’IBI amb un 10%” ha manifestat Magda Rodó, portaveu del Grup Municipal del PDeCAT, la qual ho ha argumentat que “els informes ens diuen que tenim un bon equilibri econòmic, amb un nivell d’endeutament adequat, i un romanent de tresoreria positiu important, de 295.000 euros a data de desembre 2016”.

Els nacionalistes subratllen que durant els períodes 2011-2015, l’IBI ha sofert una pujada global de l’ordre d’un 33%. A més a més, aquest impost ha suposat una pressió fiscal de mitjana d’un 20% respecte a l’any 2011. “Quantes famílies han aconseguit un augment del 20% dels seus ingressos familiars durant aquests 5 anys? Quantes empreses, comerços, autònoms del municipi han aconseguit aquest augment? Aquest 20% de més que ha recaptat l’ajuntament, en què l’ha invertit?” es pregunta Rodó.

PDeCat critica el govern d’Ullastrell perquè el pressupost 2017 només “contempla com a gran inversió: les obres del carrer de la Serra” i manifesten que “nosaltres creiem que és hora que l’aAuntament inverteixi en els seus veïns, amb inversions de finançament sostenible, per augmentar la despesa social i amb els que més ho necessitin”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa