MónTerrassa
La Fira del Dibuix torna a Terrassa amb més de 60 artistes i nous horitzons
  • CA
Urdi, Utset i Seró presentant la 38a Fira del Dibuix | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest diumenge, la plaça Vella de Terrassa acollirà la 38a Fira del Dibuix, organitzada per Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Més de seixanta artistes, de diferents disciplines plàstiques, exhibiran la seva obra a partir de les onze de matí i fins a les nou del vespre. “Volem que sigui una festa de molt color i que embelleixi la ciutat” ha explicat Xon Utset en l’acte de presentació, i ha afegit que la fira -que implica totes les vocalies de l’entitat- pretén “apropar l’art a la ciutadania, trencar barreres i portar l’art a l’aire lliure, fora dels recintes tancats”.

La fira permetrà gaudir d’obres de tots els formats, tècniques i preus possibles. Perquè una de les apostes que enguany ha fet Amics de les Arts és per la varietat. Així, es podrà triar i remenar entre els centenars d’obres exposades, parlar amb l’artista o veure com pinta en directe. I amb l’afany de continuar creixent i modernitzant-se, enguany, una de les novetats serà que la fira també inclourà fotografies, còmics i il·lustracions. “Volem ampliar horitzons”, ha manifestat Utset.

Ernest Urdi, propietari de la llibreria L’Andròmina, s’ha mostrat molt satisfet per l’obertura de la Fira del Dibuix al món del còmic. “Per nosaltres és un gran pas endavant per aconseguir que el còmic sigui reconegut com a art i cultura”, ha dit. De la mateixa manera que es podrà veure un pintor creant la seva obra, els egarencs també podran veure els il·lustradors i dibuixants creant una tira còmica. O adquirir-ne una. Alguns dels dibuixants que han confirmat la seva assitència són els terrassencs Dani Zarzuelo (Little Renna) o Juan Aguilera (Espadas del fin del mundo) així com també el responsable de les il·lustracions de la saga de novel·les del Capitán Alatriste, Joan Mundet.

La Fira del Dibuix però presenta encara més novetats. Jordi Seró ha explicat que es realitzarà un Concurs d’Instagramers de fotografies que els assistents realitzin al llarg del dia. Aquest certamen es veurà recompensat amb premis econòmics i materials, així, per exemple, el primer premi és un lot valorat en 150 euros en productes i professionals associats a Connecterrassa i el segon una visita guiada pel patrimoni modernista de Terrassa i un llibre del modernisme egarenc. Podeu consultar tota la informació sobre el Concurs al compte d’Instagram @Aarts_jmusicals.

Però això no és tot. També per aquesta edició es realitzarà una concentració d’sketchers, els quals es passejaran durant tot el diumenge no només pel centre de Terrassa sinó per tota la ciutat pintant i immortalitzant aquells monuments o instants que més els agradin. “Volem potenciar el dibuix al carrer” ha afirmat Seró que ha anunciat que els 50 primers participants rebran un kit de material sketcher i que hi haurà diferents sortejos enrtre els que s’animin a inscriure’s. Entre els dibuixos que es recullin al final del dia a la parada dels Amics de les Arts es farà posteriorment una exposició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa