L'atac dels gossos a 286 cabres i ovelles i 60 xais va durar tota la nit

Els animals perillsos, així com el seu propietari, que és veí del poble de Matadepera, ja han estat identificats i el pastor presentarà denúncia

La matinada de l'1 al 2 de gener dos gossos de raça perillosa van destrossar el tancat de La Vall SCP, una empresa ramadera de Matadepera (Vallès Occidental), provocant una massacre, com ha avançat avui Món Terrassa. Els gossos van atacar el bestiar i van matar almenys 113 bòvids, entre cabres, ovelles i xais. El balanç, però, no és definitiu i alguns dels animals que van aconseguir sobreviure podrien morir en els pròxims dies com a conseqüència de les ferides. Els gossos, així com el seu propietari, que és veí del poble, ja han estat identificats i el pastor presentarà denúncia properament. Es dóna la circumstància que aquest ramat, a banda del seu rendiment a la indústria agroalimentària, esta també contractat per l'ADF de Matadepera per pasturar en zona forestal i contribuir a les tasques de prevenció d'incendis.

 

Els fets van passar de matinada i es calcula que l'atac dels gossos al bestiar va durar tota la nit. Segons el pastor, Pau Garcia, els gossos deurien arribar pels volts de les deu de la nit al tancat on cabres i ovelles dormien. Al matí següent, els dos gossos encara eren a les instal·lacions de l'empresa, completament abatuts després de la sagnia.

 

  

 

 


El ramat el composaven un total de 286 cabres i ovelles i 60 xais, dels qual n'han mort ja una tercera part, tant per les mossegades del gossos com per l'asfixia que van patir alguns dels animals en intentar fugir. Moltes eren femelles prenyades o mares amb les seves cries, segons ha informat el consistori de Matadepera.Tot i això, la xifra encara és provisional i es preveu que en els propers dies alguns animals més puguin morir com a conseqüència de les ferides. L'empresa encara no ha fet balanç dels danys econòmics i ho començarà a fer en els pròxims dies, així com la tramitació de la denúncia en contra del propietari dels gossos.El regidor de Medi Ambient de Matadepera, Marcel·lí Bosch, ha demanat als propietaris de gossos perillosos que es "prengui consciencia" sobre la responsabilitat que suposa tenir un animal d'aquestes característiques. Des de l'ADF recorden que "cal tenir els gossos controlats en tot moment" i avisa que "les conseqüències de no fer-ho poden ser desastroses".Comentaris
Els
S'hauria de prohibir la venda i tinença d'aquestes races de gossos. No exigir control i responsabilitat, no. Que normalment no es compleixen. Directament prohibir-les, no fan falta aquestes races.
5
JCB
Solució: 1era) Sacrifici dels dos gossos, doncs aquests exemplars, independentment de la raça que siguin, ha quedat demostradíssim que són perillosos. 2ona) Aplicar la llei a l'irresponsable del propietari (indemnització als perjudicats, multa, etc., lo sigui d'aplicació pel cas).
1
aniceto
Estamos llegando a cotas de verdadera idiotez con los canes. Calles llenas de mierda y meados que oxidan mobiliario publico y privado. Inversiones en playas y jardines, dinero que debería ir a atender personas necesitadas. Perros que ocupan asientos en metro destinados a discapacitados o ancianos, agresiones a niños y personas con resultados cada vez mas graves. Las autoridades deben aplicar la reglamentación a conciencia contra ciudadanos irresponsables, sino el tema ira a peor.
5
Marcelramon
Ja es hora de que els politics es mullin, i no tinguin por a perdre vots dels incivics amos o mestressas de gossos, i d'una vegada aprovin i apliquin, la reglamentació que hi ha per a gossos a Alemanya, Dinamarca, Holanda o altres Estats del nord d'Europa,...actualment hi ha una proliferació tremenda de gossos, i CAP norma o llei que ho reguli rigurasament, ja sembla que tinguin més drets els gossos o els amos o mestressas incivics, que la resta de la ciutadania,...cal politics valents......
0
ASsas
On són ara els animalistes? Ah no, que només empatitzen amb gossos, gats i braus. Gossos sacrificat i multa brutal per l'amo dels gossos.
1
gerard
Aquests gossos sel's ha de sacrificar...com es feia abans la gent del camp...No fann la funció que els hi pertoca....
0
A ASsas
....es que me escapat la mateixa pregunta: On són ara animalistes? Aviat a la ciutat tindrem més gossos que els habitants i ens ofegarem en la merda i la orina dels gossos, a l'estiu és impossible de respirar de la pudor que fa.
0
vent
No tinc paraules del patiment que van patir tota la nit les cabres i les ovelles. Com potser que ningú no les proregia?
1

envia el comentari