CST lidera un projecte europeu per millorar hàbits de gent gran

Consorci Sanitari de Terrassa coordina un projecte en què es monitoritza l’evolució dels participants que segueixen un pla personalitzat de nutrició i d’exercici físic
Projecte europeu PhysioDom-HDIM | CS Terrassa

 

El Consorci Sanitari de Terrassa està liderant el projecte europeu PhysioDom-HDIM que ha creat una innovadora solució per a millorar els hàbits de vida de les persones grans pel que fa a l’estat nutricional i a l’activitat física. Consisteix en un sistema de monitorització (Home Dietary Intake Monitoring HDIM) des de la seva pròpia llar. El projecte està finançat per la Unió Europea i coordinat pel Consorci Sanitari de Terrassa i ha fet el seu desplegament a més de 400 llars de 3 països (Espanya, Holanda i Anglaterra).

 

Cada participant rep un podòmetre, per calcular el grau d’exercici físic, una balança i un aparell de pressió i es connecten a l’aparell de TV de l’usuari, que envia totes les mesures de manera automatitzada als professionals assistencials. Aquests, monitoritzen l’evolució dels participants que segueixen un pla personalitzat de nutrició i d’exercici físic recomanat pels mateixos professionals d’acord amb la seva patologia o situació. Les recomanacions personalitzades les reben els usuaris directament a la pantalla del seu televisor.


Un usuari de 71 anys va començar l’estudi amb un pes de 95 kg amb obesitat, diabetis, hipercolesterolèmia i hipertensió. El seu nivell d’activitat física era pràcticament nul. Els professionals assistencials, a través de la plataforma, li feien arribar una dieta adaptada a les seves necessitats nutricionals i un pla d’exercici físic adequat. Sis mesos després de seguir els consells de la monitorització dels professionals assistencials ha aconseguit una reducció de pes, situant-se en 81 kg i ha millorat la seva hipertensió considerablement. Aquest cas ha estat un d’entre molts usuaris que ha millorat l’estat de la seva salut.

 

El més valorat respecte a l’ús de la plataforma PhysioDom-HDIM pels usuaris és el seguiment continuat dels professionals assistencials, que fa que se sentin més protegits. També valoren molt positivament el fet d’autoapoderar-se, que els fa procurar i treballar per aconseguir una bona qualitat de vida a través del seguiment i manteniment d’uns hàbits saludables. 
Comentaris

envia el comentari