3.000 persones defensen a Terrassa la gestió pública de l'aigua

3.000 persones defensen a Terrassa la gestió pública de l'aigua | Cristóbal Castro

 

Unes 3.000 persones s'han manifestat aquest diumenge a Terrassa segons càlculs de Món Terrassa, que coincideixen amb els de la Policia Municipal Terrassa,  per demanar la gestió pública dels serveis d'aigua. La jornada ha començat a les 12 del migdia a l'estació del Nord i ha acabat davant de l'Ajuntament, al Raval de Montserrat. El color blau s'ha imposat.

 

La jornada ha comptat amb el suport i participació de més de 90 entitats, dels socialistes de l'equip de govern de la ciutat, amb el seu alcalde Jordi Ballart, i de partits egarencs afins a la municipalitzación com els Comuns -amb el portaveu Xavi Matilla, entre d'altres-, ERC -amb els regidors Pep Forn, Isaac Albert i Carles Caballero- i CUP -amb l'electa Maria Sirvent-, a més d'altres representants polítics de ciutats catalanes a favor de la gestió pública. També han aparegut la diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel, el diputatl al Congrés per Esquerra Joan Tardà, i Xavier Domènech (En Comú Podem).

 

Sota el lema 'Per una gestió pública i democràtica de l'aigua', la manifestació coincideix amb el litigi amb Mina. Aigües de Terrassa, a la que se li ha acabat concessió. El ple egarenc va aprovar la municipalització de la gestió del servei, tot i que Mina, l'empresa mercantil més antiga de l'Estat -divendres va fer 175 anys- lluita per conservar-lo i es mostra disposada a arribar als estaments judicials per fer valdre els seus drets.

 

Els organitzadors han recordat que la ciutat egarenca és la primera en iniciar un procés de municipalització d'aquest servei i han demanat als consistoris de Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet a seguir els mateixos passos.

 

 

  

 

 

 

 

  

  

 


La portaveu d'Aigua És Vida, Míriam Planas, ha explicat que la mobilització és "la primera" de les que hi haurà a tota Catalunya per reclamar la gestió pública de l'aigua. "Catalunya és totalment una anomalia: el 90% de la gestió de l'aigua al món és pública i a Europa és del 70%". 
Comentaris
Albert Soler
Quina casualitat que han escollit pasar per davant de les oficines del carrer Societat (cantonada amb el carrer del Nord) ! Deuen haver anat a fer fotos de les pintades de la seva façana potser. El tema s'ha d'explicar abastament a tothom i no fer-ho a cops de tambor i escridassades de quatre personatges que només saben cridar. Terrassa són 215.000 habitants i 3.000 que s'han manifestat no arriben a un esquifit 2%. Apart, les dues parts han de parlar, abandonant la via judicial, per suposat.
2
Pau300
Mirant els presents, resulta sintomàtic el color polític de la marxa. Sense més comentaris. Tardàs, Forns, Matillas, CUPS, etcétera. Tan difícil és comentar la jugada?
2
Pepo
Quin pot ser el motiu perquè una empresa privada, no deixi de cap manera que aquella entitat que li va atorgar la gestió per un temps determinat (la darrera vegada 75 anys), ara no pugui decidir de fer la gestió del seu bé, d´una altra forma, o amb un altre empresa, o gestionant ella mateixa els seus recursos? Crec que la pregunta és clara, oi? Un contracte s´esgota i s´en ha de fer un altre, que pot ser sense la part no propietària.
0
Pauet
Els "senyors de la Mina" han tingut 75 anys per fer negoci, i no només recuperar els diners invertits, si no que a més han tingut ingresos milionaris, any darrere any, i en canvi a Terrassa encara tenim més de 240 km. de canonades de fibrociment (uralita) i unes pèrdues d'aigua d'un 22 % que les paguem amb la factura . Perquè hi ha tanta resistència dels accionistes majoritàris a retornar a l'Ajuntament uns bens que s'han pagat a preu d'or amb les tarifes de tots els usuaris ?
1

envia el comentari