Terrassa torna a ser la de 1900 amb la Fira Modernista

 

Terrassa la viu la quinzena edició de la Fira Modernista, el certamen que cada mes de maig fa reviure al carrer l’efervescent ambient de la ciutat a cavall dels segles XIX i XX. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, l'ha inaugurat aquest vespre de divendres. En Santiago Rusiñol, acompanyat pel seu amic Ramon Casas, ha arribat a Terrassa en carro, convidat pel senyor Freixa, a la casa del qual s’hostatjarà durant uns dies.

 

Aprofitarà l’estada per pintar algun dels magnífics jardins de la nostra ciutat, com ara els de la Casa Alegre, o els de la pròpia Masia Freixa, que fa poc que llueixen un nou aspecte, després de la remodelació dirigida pel pintor Joaquim Vancells.

 

La plaça Vella  s'ha convertit en escenari per rememorar les conegudes comèdies de Santiago Rusiñol “L’auca del senyor Esteve”, “La minyona suïcida” i “L’alegria que passa”, obres on feia la seva particular mirada crítica de la societat catalana.

 

inauguració de la XV Fira Modernista de Terrassa | Cristóbal Castro

 

 

Cada any, la Fira gira entorn a una temàtica relacionada amb el modernisme i en aquesta edició la figura de Santiago Rusiñol, artista modernista i gran impulsor d’aquest moviment a través de la pintura i l’escriptura, n’és el protagonista. La vinculació de Rusiñol amb Sitges ha portat l’organització a convidar aquesta vila a l’edició de la Fira Modernista 2017. Sitges hi serà present amb un estand propi i diferents activitats divulgatives per mostrar la riquesa del seu patrimoni modernista.

 

Més de 300 activitats conformen el programa de l’edició d’enguany, amb novetats destacades com El Trenet del 1900, el Pícnic Modernista al Parc de Vallparadís, la campanya “Flors al Balcó”, o les visites a la remodelada coberta de la Masia Freixa i l’entorn del Parc de Sant Jordi. A la Fira Modernista d’enguany es preveuen 471 passis i funcions, la participació de 82 entitats impulsant diferents activitats i la participació de 24 ciutats i entitats a la Fira de Ciutats Modernistes, que dissabte i diumenge ompliran el Raval de Montserrat. A més, es preveuen prop de 120 visites o rutes guiades a edificis i espais del patrimoni modernista de Terrassa.

 

La Fira comptarà amb activitats que van des de les visites guiades, portes obertes a diferents espais, activitats infantils, visites teatralitzades, així com una fira d’artesans i alimentació, amb més d’un centenar de paradistes, i una vintena de demostracions d’oficis d’època. La gastronomia també serà part important de la Fira amb espais gastronòmics amb degustacions, parades i activitats: el carrer del Camí Fondo, la plaça del Progrés, el Mercat de la Independència i la plaça de Salvador Espriu, on a més d’una terrassa modernista s’instal·larà un espai de promoció i degustació dels productes de Terrassa Gastronòmica. El diumenge al vespre, a les 19.30 h se celebrarà la Cloenda de la Fira Modernista. al pati de la Fàbrica Aymerich Amat i Jover amb l’espectacle “Espai Dansa: Café cantante”. Serà llavors quan es donarà a conèixer quina serà la temàtica de la Fira del 2018.
Comentaris

envia el comentari