Terrassa s'adhereix a la campanya contra l'homofòbia al futbol

Abans de cada partit es desplegarà una pancarta contra la discriminació
Pancarta contra l'homofòbia | ACFTC

 

 

L'Ajuntament de Terrassa, a través de les regidories d’LGTBIQ i d’Esports, i l'Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca han engegat una campanya per encoratjar a jugadors i jugadores, famílies, equips tècnics i ciutadania contra el rebuig i la discriminació homòfoba a l'esport i, en particular, al futbol.

 

Aquest cap de setmana, coincidint amb la commemoració el Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol (19 de febrer), per primera vegada a la ciutat es desplegarà una pancarta amb el lema 'El futbol contra l'homofòbia' abans de tots els partits de futbol que es juguin aquest cap de setmana a totes les categories dels clubs adherits a l’associació. A més, als clubs es repartiran fulletons informatius sobre la importància de no admetre actes homòfobs, i es farà difusió de la campanya via xarxes socials. El partit de superior categoria d’aquest cap de setmana a Terrassa serà el San Cristobal - Rubí, que es jugarà diumenge a les 12 h al camp municipal de futbol de Ca n’Anglada. El primer equip del Terrassa F.C. juga fora aquesta jornada.

 

El Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol es commemora el 19 de febrer coincidint amb la data de naixement de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va declarar públicament la seva homosexualitat. Fashanu, qui va jugar amb diferents clubs de la Premier League i amb la selecció anglesa, va declarar públicament la seva homosexualitat el 1990. A partir d’aquell moment, va patir tota mena de pressions i mostres de rebuig i menyspreu, i la seva carrera esportiva va anar en devallada fins que, el 1998, es va suïcidar. 

 

CD Can Parellada

 CE Vacarisses

 CF Can Boada

 CF Juan XXIII

 CF Matadepera

 CF Maurina-Egara

 CF Pueblo Nuevo 2002

 CF Ullastrell

 CF Viladecavalls

 CP San Cristóbal

 EF Bonaire

 EF Manu Lanzarote

 EF Viladecavalls

 Fundació Terrassa FC 1906

 UD Can Anglada

 UD Can Trias

 UD Les Fonts

 UD Montserrat

 UD San Lorenzo

 UFB Jàbac i Terrassa

 Penya Blaugrana Sant Cugat

 Sant Pere Nord CF
Comentaris

envia el comentari