Consells sobre alimentació i prevenció de malalties

La Dra. Mª Jose Barahona i la dietista Montse Ibarra, de MútuaTerrassa, ofereixen algunes recomanacions per portar una vida saludable

La primera conferència del cicle 'Dijous de Mútua' va girar al voltant de l'alimentació i de com evitar el sobrepès i prevenir malalties. La Dra. Barahona, cap de servei d'Endocrinologia i Nutrició; i la Sra. Ibarra, infermera coordinadora dietista-nutricionista, de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), van ser les protagonistes de la xerrada. En el següent vídeo t'expliquen alguns consells respecte l'alimentació i la vida saludable:

 

 

Claus per evitar o corregir el sobrepès o la obesitat i les malalties associades:

 

  1. Assegura en cada àpat principal un bon plat de verdura o amanida.

  2. Consumeix cereals integrals (pa, pasta, arròs..).

  3. Pren llegums un mínim de 2 cops per setmana.

  4. Inclou cada dia 2 ó 3 fruites fresques.

  5. Minimitza la quantitat de proteïna animal en favor de la proteïna vegetal (llegums i fruita seca).

  6. Redueix la ingesta de carn vermella (porc, vedella, xai, cavall, bou) i evita la carn processada (embotits, hamburgueses, salsitxes…).

  7. Evita les begudes ensucrades (sucs comercial, refrescs..) i les begudes amb alcohol.

  8. Assegura unes 8 hores de son. Dormir poc incrementa el risc de sobrepès.

  9. Menja a poc a poc i de forma conscient.

  10. Evita el sedentarisme, tingues un estil de vida i un oci actiu, assegura almenys uns 30 minuts diaris caminant i suma totes les oportunitats per moure’t (puja escales, fes trajectes a peu…).

  11. Fuig de les dietes miracle que busquen resultats ràpids amb poc esforç: estan abocades al fracàs i empitjoren el problema i a més causen frustració.

 

Mira la conferència sencera (en dues parts) que va tenir lloc el Dijous 10 de maig fent click aquí i aquí





Comentaris

envia el comentari