La Fira del Playmobil torna a Terrassa carregada de novetats

El cap de setmana del 25 i 26 de març, el Recinte Firal s'omplirà de diorames, col·leccionistes i amants d'aquestes petites figures
Linares, Aguado i Puig, en l'acte de presentació de la 2a Fira de Playmobil a Terrassa | Lluïsa Tarrida

 

 

Carregada de novetats, així es prepara la segona edició de la Fira de Playmobil a Terrassa. Tindrà lloc el cap de setmana del 25 i 26 de març al Recinte Firal i s'hi trobaran una gran varietat d'activitats per a grans i petits. "Hem plantat la llavor a Terrassa per recuperar la infància a través de les figures de Playmobil", ha explicat aquest dijous Ignasi Puig, director d'Esplay (entitat organitzadora de la fira), i ha afegit que s'ha avançat la data -l'any passat va ser el maig- perquè s'ha considerat que és un temps "més propicipi al públic familiar". 

 

El joc educatiu i la creativitat tornaran a ser les reines de la Fira. Al Recinte s'hi podran veure un total de 15 diorames. I com a novetat es realitzarà una nova experiència: un diorama interactiu, és a dir, un professional ajudarà a les persones que vulguin participar a construir un diorama amb figures de Playmobil al llarg de tot el cap de setmana. Una altra de les grans novetats, lligades amb els diorames, és l'estrena de l'Escola de Dioramistes que impulsa Esplay. El centre ofereix assessorament tècnic i de disseny a més de facilitar-ne la construcció (amb préstec de peces) a aquells grans col·leccionistes que també volen convertir-se en dioramistes. A la fira de Terrassa, es podrà veure la primera creació per part de dos dioramistes novells, vinguts de Ripoll i Montmeló. 

 

Però no només es podran veure figures, també se'n podran comprar. Hi haurà entre 7 i 8 taules de col·leccionistes, que oferiran l'oportunitat de triar i remenar entre peces descatalogades, novetats, peces individuals o, el que està tenint més èxit, les peces personalitzades o customs. I a més de veure i comprar, Esplay també permetrà jugar. Així, es realitzarà el primer concurs infantil de playmobil, en el qual nens de 4 a 16 anys podran construir -amb l'ajuda o suport d'un adult- amb les seves peces un diorama. Això serà dissabte al matí i els guanyadors, gentilesa d'Abacus, tindran premis relacionats amb la cultura i arts plàstiques. 

 

  

 

 

 

 

 

 

 


El certamen pretén tenir continuïtat i els organitzadors ja han avançat que està previst que la fira tingui lloc sempre a finals de març. L'entrada és de 3 euros (gratuït per infants menors de 2 anys). La Fira de Playmobil però traspassarà el recinte firal i també es podrà viure als carrers de Terrassa gràcies a la participació d'una vintena de comerços de Terrassa Centre que lluiran en els seus aparadors petits diorames. "Estem molt expectants per com funcionarà aquesta iniciativa, però també molt contents perquè tenim ganes de fer més coses (concursos, xarxes socials...) de cara a l'any vinent", ha subratllat Xavi Linares, de TerrassaCentre.

 

El regidor de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, s'ha mostrat satisfet perquè la Fira de Playmobil ocupi el Recinte Firal, un espai "que volem obrir-lo a la ciutat, amb la intenció de capitalitzar esdeveniments importants en àmbit nacional i que sigui un espai d'atracció i de vida de Terrassa". Aguado creu que la fira serà un èxit gràcies al "poder d'atracció que té Playmobil" i ha sentenciat que "ens alegrem que els playmobils hagin vingut a Terrassa per quedar-s'hi". 
Comentaris

envia el comentari