Cecot comparteix les reivindicacions del 8 de març però no avala la vaga general

La patronal vallesana entén l'objectiu d’assolir el màxim de repercussió pública però no creu que alterar o aturar l’activitat econòmica en moments com l’actual "beneficiï a ningú"

Davant la convocatòria de vaga general el pròxim 8 de març, convocada per diferents sindicats i, sense entrar a valorar les reivindicacions que la motiven, des de la Cecot es creu que la cronificació de l’atur femení i el baix resultat de les polítiques d’igualtat de gènere impulsades fins al moment, "suposen una rèmora i un desaprofitament de talent que no ens podem permetre com a societat" i afegeixen que "cal dir que la legislació en matèria d’igualtat salarial és extensa i regula amb molta concreció la base per aquesta igualtat, tant a nivell estatal, europeu, com internacional".


 

La Cecot comparteix i assumeix amb els sindicats aquest rebuig, que entén que ha de ser "un rebuig de tota la societat, a la desigualtat i discriminació que pateixen les dones i el rebuig a la violència masclista". Tanmateix, la patronal catalana no creu que "una vaga general sigui un instrument òptim i efectiu per aportar solucions reals, ni tan sols ajudarà a resoldre les situacions de desigualtat i de discriminació". I després del 8 de març "caldrà continuar treballant conjuntament amb tots els altres agents socials per aportar les seves propostes fruit del diàleg social".

 

Cecot entén "l’impacte i la repercussió pública que cerquen els sindicats i altres col·lectius de la societat per donar visibilitat a unes reivindicacions que, com ja s’ha dit, són legítimes i que l’entitat coincideix amb que s’han d’acabar assolint com a reptes socials que són, però hi ha altres tipus de mobilitzacions o accions socials, com alternativa a una vaga general, que es poden desenvolupar sense impactar sobre l’activitat econòmica i empresarial que intenta estabilitzar-se després d’un període marcat per la incertesa política".


 

Com a patronal, la Cecot considera que té el "deure i l’obligació" de donar suport a les empreses i autònoms que representa i, per tant, igual que per les vagues generals convocades amb anterioritat, s’ha preparat un dispositiu informatiu a empreses i a mitjans de comunicació. Durant tot el dijous 8 de març, l’entitat mantindrà un servei d’atenció a l’associat i d’informació per tal de conèixer l’abast de la convocatòria i les incidències que les empreses puguin trobar-se en el desenvolupament de la seva activitat.
Comentaris
Un treballador
Aquest posicionament ofèn, però ofèn encara més que seccions sindicals d'UGT a segons quines empreses pensin el mateix i cridin a no fer vaga, i a fer una aturada d'una hora pactada i remunerada per l'empresa a canvi de fer-se una foto, bonica manera de lluitar i reivindicar.

envia el comentari