La Cambra alerta que el Cadastre informa "erròniament" dels terminis de recurs

Les notificacions amb la revisió cadastral estan arribant amb retard als seus propietaris i això provoca que la data fixada de forma genèrica no sigui vàlida

La Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i comarca ha volgut alertar als propietaris que el termini fixat en les notificacions dels nous valors cadastrals no és correcte. "S'han començat a rebre, amb molt de retard, les notificacions fruit de la revisió cadastral que porta a terme la Gerència Territorial del Cadastre, ja que s'haurien d'haver rebut el passat 1 de setembre", expliquen i afegeixen "a les comunicacions s’informa que el termini per a recórrer finalitza a 30/9/2017. Però realment el termini és d’un mes des de la data en què el propietari es notifica a través de l’accés amb la seva clau a la web del Cadastre (i a dia d’avui la major part dels propietaris encara no han rebut la carta). Tinguem en compte que les comunicacions es fan sense cap garantia de recepció (ja que són sense certificar ni amb avís de rebut) i es van fer genèricament posant que el termini acabava el 30/9/2017".

 

Des de la Cambra subratllen que "si el propietari no hi està d’acord pot reclamar, ja sigui interposant un recurs de reposició o una reclamació econòmico-administrativa, contra les dades materials i físiques assignades a la finca, o contra les dades jurídiques, coeficients d’aplicació sobre el sòl, sobre les construccions o sobre el valor cadastral total, etc., de les que s’entengui que l’assignació de valor és incorrecte". I manifesta que "les persones que no hi accedeixin electrònicament dins el termini fixat rebran al mes d’octubre de 2017 una carta amb les mateixes dades i podran notificar-se".

 

Pels propietaris que no es donin per notificats, es publicarà al BOE la notificació i les persones afectades tindran 10 dies per fer la corresponent reclamació. Es resolguin o no les reclamacions, el dia 15/1/2018, l’Ajuntament de Terrassa emetrà el padró de l’IBI (Impost sobre Bens Immobles), amb les dades cadastrals notificades (tal com van ser notificades o tal com hagin quedat després de la reclamació, si és que aquesta s’atén i es contesta). La Cambra va presentar al·legacions a la Ponència de Valors el dia 27/6/2017, que és d’on surten els valors aplicant les normes tècniques de valoració i fins ara no s’ha rebut cap contesta per part del Cadastre. 
Comentaris

envia el comentari