Tornen els tallers i clubs de lectura a les biblioteques de Terrassa

El cicle Acosta't a la lectura proposa un ampli ventall d'activitats per als amants dels llibres

Aquest mes de setembre s’han iniciat les inscripcions als tallers i clubs de lectura i escriptura que organitza el Servei de Cultura de l’Ajuntament de la mà de les diferents biblioteques de la BCT Xarxa, el Servei de Biblioteca Pública de Terrassa, dins del cicle Acosta’t a la lectura.

 

Des de fa anys, amb l’inici del curs escolar les biblioteques municipals posen en marxa aquest tipus d’activitats amb l’objectiu de fomentar la lectura i donar eines a les persones participants per millorar els seus processos de lectura i de creació literària. Alhora, es persegueix el compromís de fer que les biblioteques esdevinguin un punt de trobada on compartir l’experiència lectora enriquint la vida cultural de la ciutat. Entre les diferents tipologies d’activitats que ofereixen les biblioteques trobem tallers i clubs de lectura tant de narrativa com d’assaig, clubs de lectura en idiomes (anglès i francès), clubs de lectura per a adults sobre literatura infantil i juvenil, clubs de lectura adreçats a públic juvenil i a infants, tallers d’escriptura creativa, o de novel·la negra o històrica.


Novetat: un curs d'òpera

 

Una de les novetats d’aquest curs serà l’Òpera 4, un nou cicle d’activitats que, en forma de club, tractarà sobre el món de l’òpera per tal de difondre el coneixement i el gust per aquest gènere. Aquest club, que es durà a terme a la Biblioteca del Districte 4, tindrà una periodicitat mensual i constarà de xerrades, audicions guiades, visites culturals per veure òperes en viu i trobades amb professionals del món de l’òpera que explicaran qüestions relacionades, per exemple, amb la veu o la direcció escènica. Amb aquest nou cicle es pretén treballar des d’una vessant pedagògica per tal de donar a conèixer el fons musical operístic de les biblioteques públiques i fomentar el valor de l’experiència a través de les audicions, les trobades amb professionals del sector i l’assistència a representacions líriques.

 

Tanmateix, es mantenen clubs amb gran acceptació per part de la ciutadania com el Reading Club (Club de lectura en anglès), que continua a la Biblioteca Central de Terrassa, de la mà de l’Escola Salt Idiomes. També continua el “Taller d’iniciació a l’escriptura literària”, conduït per l’escriptora Sílvia Alcàntara, que s’organitza de manera conjunta amb l’Ateneu Terrassenc i que arriba a la seva 5a edició. També continua el Club de teatre, iniciat el curs passat a la Biblioteca Central, de mans de Guillem-Jordi Graells. A més, els infants trobaran fins a 19 clubs de lectura infantil a totes les biblioteques, cinc més que l’any passat, diversificats per edats i impartits per personal de la BCT Xarxa.

 

Les inscripcions tindran lloc al llarg del mes de setembre. Cal adreçar-se a la biblioteca interessada per tal de formalitzar-la. En cas de dubte, es pot contactar amb les diferents biblioteques a través dels canals habituals (presencialment, telèfon i correu electrònic).

 

Més informació
Comentaris

envia el comentari