L'arbre, protagonista d'un centenar de festes populars dels Països Catalans

El fotògraf de Terrassa Marc Castellet i el periodista sabadellenc Llorenç Roviras han publicat un llibre on es recullen totes les celebracions
Portada del llibre
Portada del llibre | Ed. Sidillà

 

Amunt! Les festes de l’arbre als Països Catalans (Edicions Sidillà) fa un recorregut visual i antropològic per les festes tradicionals de l’arbre als territoris de parla catalana. L’obra, del sabadellenc Llorenç Roviras i el fotògraf terrassenc Marc Castellet, compta amb un pròleg de Vicenç Villatoro. Entre les diverses festes de l'arbre no hi falta el pi de les Festes de Sant Sebastià a Matadepera. Justamenta Matadepera, la presentació tindrà lloc l’18 de gener a les 7 del vespre al Casal de Cultura, emmarcada en les Festes de Sant Sebastià.

 

Després de 10 anys de recerca, els autors han documentat 160 festes populars en què l’arbre n’és el protagonista. Darrere de cada festa hi ha tot un ritual, sovint d’origen remot, que explica les formes de ser i de sentir de cada poble i la seva renovació anual simbolitzada pels arbres, que esdevenen representants de les forces de la natura que, un cop a l’any, irrompen en la quotidianitat de la civilització i la cultura.

 

 

Comentaris

envia el comentari