Alternativa per Castellbisbal, a favor de celebrar el referèndum de l'1-O

L'agrupació local, que governa l'Ajuntament del municipi vallesà, no posarà "cap impediment" per a la votació però tampoc farà campanya ni pel Sí ni pel No
Membres d'Alternativa per Castellbisbal | A.C.

 

 

Alternativa per Castellbisbal no farà campanya ni pel Sí ni pel No de cara al referèndum de l'1 d'Octubre. La formació municipal que actualment governa amb minoria a Castellbisbal -després que ERC trenqués recentment el pacte de govern- ha explicat en un comunicat que "dins la nostra formació hi conviuen persones amb diferents ideologies, opinions i opcions polítiques, però tots o la gran majoria dels nostres simpatitzants i votants estem convençuts que estan a favor del dret a decidir el nostre futur”, i afegeixen que és “l’oportunitat de demostrar, de manera pràctica, que un referèndum sobre la independència no té perquè fracturar la societat sinó tot el contrari, la pot cohesionar al voltant d’un debat honest i rigorós”.

 

A nivell pràctic, això implica que “des de l’Ajuntament no posarem cap impediment per a la celebració del referèndum”, apunta l’alcalde, Joan Playà, en declaracions al diari 772.cat. Tot i això, l’Ajuntament esta a l’espera de la convocatòria oficial. “Un cop es convoqui el Referèndum l’Ajuntament de Castellbisbal actuarà com sempre ho fa en totes les convocatòries d’eleccions, posant a disposició de la Generalitat els espais que sempre es fan servir per aquests processos i consultant al personal municipal per conèixer la seva disponibilitat de participar en el mateix”, assegura, afegint que “la participació del personal és voluntària, sempre es fa una crida per confeccionar un llistat de persones interessades i després, si s’han apuntat més dels que necessitem, es trien d’acord amb l’experiència que tenen en altres processos”.

 

El comunicat d'Alternativa també explica que els regidors tindran "plena llibertat de vot en tots els assumptes relacionats amb el procés sobiranista i amb el referèndum".
Comentaris

envia el comentari