Un restaurant i un celler de Sallent proposen recuperar el consum de senglar per reduir-ne la superpoblació

La iniciativa compta amb el suport del Consell Regulador de la DO Pla de Bages

 

 

El restaurant Mas de la Sala i el Celler Sanmartí, de Sallent (al Bages), han decidit promoure el consum de porc senglar a partir de "receptes gastronòmiques molt atractives". Tots dos establiments consideren que en una època com aquesta de proliferació de senglars "és el moment adequat per donar a conèixer les seves propietats culinàries, desconegudes per a bona part de la societat", i consideren que la recuperació del senglar a les cartes dels restaurants permetria reduir-ne el nombre d’exemplars i ajudar els pagesos que veuen com les seves collites queden malmeses.


Aquest dijous, el restaurant Mas de la Sala i el Celler Sanmartí demostraran en un sopar que és possible presentar un àpat suggestiu format per  un aperitiu i tres plats en els quals el senglar sempre hi és present. El senglar se servirà en forma de llonganissa, carpaccio, caneló i rostit (roast beef). Tradicionalment la carn de senglar, a les cases de pagès i als restaurants, s’havia cuinat preferentment en forma de guisats. La proposta que fa el Mas de la Sala és "creativa i adaptada als gustos actuals", i asseguren que la carn de senglar "és valorada per les seves propietats nutricionals i pel seu gust". En el sopar d’aquest dijous, la carn maridarà amb vins del Celler Sanmartí.




Comentaris
Ramon
El tertulià podemita és comestible?
2
crack
está claro que veganos no son
0
Permisos
Ja tenen el permís del Departament d'Agricultura?. Aquest Departament amb les seves normes sense sentit, és el principal protector dels porcs senglars i dels cabirols, animals que no paren de destruir collites i provocar accidents de trànsit...Els pagesos n'estan fins al capdamunt d'aquest proteccionisme a uns animals que els arruïnen...
1

envia el comentari