Acord per posar les bases que permetin la sobirania alimentària de Catalunya

Govern i sector fan la primera reunió per bastir un Pacte Nacional que promogui la producció local d’aliments i la gestió sostenible del medi
Un moment de la trobada | GENERALITAT DE CATALUNYA
 

 

Assolir el consens de la majoria dels agents i institucions per a impulsar una Política Alimentària i de Desenvolupament Rural i Marítim de país basada en la producció local d’aliments i la gestió sostenible del medi, que contribueixi a la cohesió socioeconòmica del territori i a la sobirania alimentària de Catalunya.

 

Amb aquest objectiu, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, es va reunir dilluns amb representants del sector productor –membres de la Taula Agrària i del Centre de la Propietat Forestal- per assentar les bases d’un futur Pacte Nacional que reconegui i comparteixi els objectius d’aquestes polítiques.

 

El Departament d’Agricultura i el sector productor s’han compromès a treballar conjuntament en aquest Pacte Nacional, que ha de permetre articular una política agrària, pesquera, forestal i alimentària pròpia, amb una visió àmplia i transversal des de la producció fins al consumidor, que doni protagonisme a la producció local d’aliments i a la nostra cultura gastronòmica, que vetlli per la sanitat, la seguretat i la qualitat, i promocioni dietes saludables a partir de produccions i aliments sans i sostenibles que contribueixin al desenvolupament del país.

 

La consellera Serret ha destacat la “importància d’establir, com a país, una política alimentària compartida amb tota la societat, construïda des de la producció i arrelada al territori. L’alimentació és una política bàsica de qualsevol societat i Catalunya ha de ser conscient del seu patrimoni”. “Per això”, ha subratllat la consellera, “és important tirar endavant un Pacte Nacional d’aquestes característiques, que ens permeti fer front als reptes del segle XXI".

 

La de dilluns ha estat una primera reunió amb representants dels sindicats Unió de Pagesos (UP) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), i del Centre de la Propietat Forestal (CPF), a la qual seguiran altres trobades amb diferents col·lectius, com ara el pesquer i l’aqüícola.

 

La proposta que es concerti amb els sectors productors serà traslladada al Consell Català de l’Alimentació (CCA), òrgan consultiu i participat pels diferents àmbits de Govern i representants de la societat civil concernits amb l’alimentació, aprovat pel Govern i que es constituirà en els propers dies.

 

 




Comentaris
John Smith
Fantàstica iniciativa. També hem d'intentar el mateix per la política energètica.
0
Carme
Hem d'estar alerta per si hi ha el dos d'octubre mala hòstia per part del govern espanyol en quant a la recepció d'aliments. Tot ha d'estar preparat
0

envia el comentari