MonPlaneta
[VÍDEO] Els Mossos retiren una xarxa de pesca fantasma a Arenys de Mar
  • CA

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Central de Recursos Operatius adscrits a la Unitat Aquàtica han retirat una xarxa de pesca abandonada al fons del mar on ja havien quedat diversos peixos atrapats i, a més, constituïa un perill per a les persones i l’ecosistema marí.

Els fets es remunten al 23 de gener quan, en una immersió al front marítim d’Arenys de Mar, els agents de la Unitat Aquàtica van detectar una xarxa de pesca d’uns 50 metres de llargada, perduda i enganxada a 25 metres de fondària sobre el fons marí.

Els Mossos van comunicar la troballa a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) per procedir de manera coordinada a la seva retirada. Així, el dia 30 de gener, es va realitzar una immersió a la zona per a retirar l’art. L’acció coordinada va aconseguir alliberar els peixos atrapats i retirar la xarxa del fons marí.

Aquesta operació s’emmarca dintre del pla que el Departament d’Agricultura, amb científics de la Universitat de Barcelona, està desenvolupant per lluitar contra l’anomenada “pesca fantasma” i així millorar l’estat dels recursos marins vius dels quals depèn la pesca i d’altres activitats marítimes com el busseig.

Aquest Pla vol detallar les actuacions a dur a terme per a minimitzar els efectes negatius sobre els ecosistemes marins de l’anomenada “pesca fantasma”, calaments antireglamentaris detectats al llarg de tot el litoral de Catalunya, abandonats o perduts a la mar a causa de temporals.

Els arts de pesca perduts o abandonats a la mar poden tenir diversos impactes sobre els ecosistemes i els recursos marins vius amb conseqüències sobre la pesca i algunes activitats marítimes recreatives. A més de la possible captura continuada d’espècies comercials i no comercials, aquest tipus de pesca també pot tenir impactes físics negatius sobre hàbitats bentònics d’interès per a la pesca i les activitats marítimorecreatives com el coral·ligen i, a vegades, constituir un risc per a la seguretat de determinades activitats marítimes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Albert V.V a febrer 04, 2018 | 13:00
    Albert V.V febrer 04, 2018 | 13:00
    Moltes gràcies, per aquesta actuació i per tantes altres de "cegues" que el Cos fa. Mil gràcies!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa