MonPlaneta
Retiren una xarxa de 100m d’allargada i 500 kg de pes abandonada al fons marí
  • CA

La Direcció General de Pesca i Afers Marítims del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha coordinat aquest dievendres l’operació de retirada d’una xarxa de pesca abandonada al litoral de Blanes, situada sobre una barra rocosa amb coral·ligen a gairebé 40 metres de fondària, d’una allargada aproximada d’uns 100 m i una plomada d’uns 500 kg de pes.

Mireu en aquest vídeo com estava la xarxa al fons marí.

L’acció s’emmarca en el pla de lluita contra la pesca fantasma que el DARP vol impulsar, juntament amb científics i sector, per a minimitzar els possibles efectes negatius sobre els ecosistemes marins que provoca l’ús de xarxes antireglamentàries o els arts de pesca que s’extravien a la mar .

Amb aquesta iniciativa, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació fa un pas endavant per a lluitar contra l’anomenada pesca fantasma, i així millorar l’estat dels recursos marins vius dels quals depèn la pesca i altres activitats marítimes com el busseig.

Membres de l’operatiu submarí preparant-se per retirar la xarxa abandonada | DARP

L’extracció de la xarxa ha estat possible gràcies a la col·laboració dels científics de la Universitat de Barcelona, el personal de la Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra, una embarcació de pesca de la Confraria de Pescadors de Blanes i l’entitat local s’Agulla, que és qui va detectar la xarxa i va donar l’avís.

Els arts de pesca perduts o abandonats a la mar poden tenir diversos impactes sobre els ecosistemes i els recursos marins vius amb conseqüències sobre la pesca i algunes activitats marítimes recreatives. A més de la possible captura continuada d’espècies comercials i no comercials, l’anomenada pesca fantasma; també poden tenir impactes físics negatius sobre hàbitats bentònics d’interès per a la pesca i les activitats marítimorecreatives com el coral·ligen i, a vegades, constituir un risc per a la seguretat de determinades activitats marítimes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa