El Museu de Ciències Naturals de Barcelona presenta l’exposició Oceans, l’últim territori salvatge basada en les imatges inèdites de documental Oceans de Jacques Perrin i Jacques Cluzaud . Més que una visita, l’exposició proposa una experiència audiovisual pels fons marins de tot el planeta per descobrir la bellesa i riquesa dels oceans i la importància de la seva preservació.

L’exposició Oceans, l’últim territori salvatge convida a fer un recorregut audiovisual pel fons marí a partir d’ una selecció de les 480 hores d’imatges inèdites del documental Oceans, el major testimoni que s’ha filmat mai sobre els fons marins. Una de les atraccions de l’exposició és una gran pantalla corbada que multiplica l’efecte immersiu i permet gaudir doblement d’aquesta oportunitat única de submergir-se en els oceans dels cinc continents.

El recorregut inclou també un circuit de 14 grans pantalles d’alta definició, imatges 3D estereoscòpiques que cal mirar amb ulleres o rèpliques de grans animals marins. Completen la mostra dispositius interactius amb informació bàsica i multidisciplinària sobre els oceans, una gran tortuga naturalitzada que aporta el Museu i una zona destinada a activitats infantils i a photocall.

Origen de l’exposició

El suport audiovisual de l’exposició és una selecció de les 480 hores d’imatges inèdites d’enorme valor divulgatiu i científic del documental Oceans, la major i més espectacular producció que s’ha fet mai sobre els fons marins i que va obtenir el Cèsar al millor documental al 2011.

Va requerir 7 anys de treball, 75 expedicions, la participació de 500 persones i 50 milions d’euros. Dirigida per Jacques Perrin i Jacques Cluzaud, (nominats a l’Òscar al millor documental per Nómadas del viento al 2003), Oceans va obrir noves perspectives sobre el coneixement de la vida en els oceans. Es va desenvolupar expressament per al projecte la tecnologia de filmació més innovadora que va fer possible seguir amb la càmera a la mateixa velocitat a espècies marines com dofins o tonyines; arribar a profunditats on l’home no havia estat mai abans o descobrir noves espècies.

Aquesta mostra, el propòsit de la qual és despertar emocions i consciències, adapta la pel·lícula al format narratiu de l’exposició on qui es mou és l’espectador. “L’oceà, més desconegut que la superfície lunar, és l’únic territori de la Terra que no té fronteres físiques. Els animals poden moure’s amb total llibertat com feien abans sobre els continents: és l’últim territori salvatge” afirma Òscar Vega, comissari de l’exposició.

L’exposició Oceans es podrà veure al Museu de Ciències Naturals de Barcelona des del 3 de novembre de 2017 al 14 de setembre del 2018. i es completa amb un ampli programa d’activitats que inclou tallers, conferències, tardes de cinema, taules rodones i tertúlies per gaudir i reflexionar sobre els oceans des de diverses perspectives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa