L'IRTA acompanya el sector agroalimentari davant el repte del canvi climàtic

Arbres i ciutat

 

El proper dimarts 24 d’octubre l’IRTA organitza a la seva seu de Torre Marimon a Caldes de Montbui (Barcelona) la jornada tècnica “Agroalimentació en el Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya”.

 

Es donaran a conèixer les previsions del Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya (2016), totalment alineades amb l’IPCC (2014) i el Servei Meteorològic de Catalunya (2015).

 

La temperatura mitjana per al període 2012-2021 pot augmentar fins a 0,8ºC, i fins a 1,4ºC per al període 2031-2050, per sobre les registrades entre 1971 i 2000. La pluviometria es podria reduir en els mateixos períodes comparatius, fins al 2,4% i al 6,8%, respectivament. A aquest descens en la precipitació cal afegir-li l’estacionalitat i la variabilitat que es preveu augmentarà, amb variacions que puguin anar del -31,4% al +22,3%, o la variabilitat interanual que pot ser del -22,3% al +5,8%. No es fa esment de la variabilitat geogràfica, que podria agreujar aquestes prediccions.

 

El sector agroalimentari doncs es troba davant d’un repte que ha de convertir en oportunitat, per ell mateix i per la població que abasteix. L’IRTA hi enfoca moltes àrees de la seva recerca i les posa al servei del sector per acompanyar-lo en l’adaptació i la mitigació.

 




Comentaris

envia el comentari