L’apicultura sostenible d’alta muntanya, a debat en una jornada a Espot

Servirà per reflexionar sobre l’apicultura en zones de muntanya i abordar les dificultats que comporta
La producció de mel es debatrà a Espot | PIXABAY

 

El Parc Nacional d’Aigüestortes i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat organitzen el poper 15 de juliol a Espot una jornada tècnica sobre l’apicultura sostenible d’alta muntanya, una activitat que està prenent interès en els darrers anys.

 

Els organitzadors apunten que els Pirineus constitueixen una oportunitat per obtenir mels i pròpolis diferenciats, que no es troben als circuits comercials habituals. Si a més tenen certificació ecològica, es poden considerar uns productes excel·lents, amb un valor afegit molt alt.

 

La jornada servirà per reflexionar sobre l’apicultura en zones de muntanya i abordar les dificultats que comporta a causa de les irregularitats de la temperatura, les pluges o les floracions. Amb aquesta jornada es pretén incidir en com millorar les tècniques de maneig i el control de les malalties de les abelles, fent aquesta activitat tradicional més sostenible.

 

Diversitats de temes

 

Les sessions de la jornada les conduirà Jaume Cambra, del Departament de Biologia Vegetal de la Universitat de Barcelona (UB). Cambra explicarà com viuen els eixams d’abelles de la mel, parlarà sobre apicultura ecològica i sobre el tipus d’arnes, apiaris i cera.

 

L’expert també tractarà sobre el maneig manual d’arnes a l’alta muntanya, el control de malalties d’abelles i la comercialització de productes del rusc.
Comentaris

envia el comentari