MonPlaneta
La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat fa 20 anys
  • CA
20 anys de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat | Diputació de Barcelona

En la sessió inaugural de l’Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, hi van participar prop de 150 ens locals del total de 186 membres que actualment la constitueixen.

Ja han passat 20 anys des de la seva constitució a Manresa l’any 1997 i en tot aquest temps la plataforma local ha permès sumar recursos als municipis per aconseguir objectius mediambientals comuns de sostenibilitat.

En el balanç d’aquest any, el president de la Xarxa i diputat d‘Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, ha reiterat la voluntat dels municipis d’apostar per nous models de gestió sostenible, amb accions de futur en benefici del medi ambient i de les persones.

Entre les accions desenvolupades per la Xarxa, hi ha l’estudi de la demanada potencial de biomassa en centres i administracions públiques de les comarques de Barcelona.

En el seu informe, Junyent ha destacat que «no hem deixat de promocionar les emergies renovables, i en particular la biomassa, un recurs que crea llocs de treball i protegeix els nostres boscos».

Valentí Junyent també ha assenyalat el treball realitzat a través de la Diputació de Barcelona en l’estratègia del mandat de fomentar les polítiques socials orientades a la cohesió de la reducció de les desigualtats pel que fa a situacions de pobresa energètica que pateixen moltes famílies.

Declaració de Tarragona “Per un turisme sostenible i compartit”

El programa de l’Assemblea ha aprovat també la Declaració de Tarragona Per un turisme sostenible i compartit, en base a l’Any Internacional del Turisme Sostenible proclamat per aquest 2017 per Nacions Unides. En aquest sentit, l’Assemblea ha acordat sumar-se als objectius d’aquest any i impulsar un model de turisme responsable, econòmicament pròsper, ambientalment sostenible i socialment inclusiu.

La Declaració manifesta la voluntat dels membres de la Xarxa d’assumir les repercussions d’un turisme que, malgrat el seu valor econòmic i d’intercanvi cultural, ha de controlar i gestionar els seus impactes per tal de garantir la preservació del medi ambient, social i econòmic.

Així mateix, la Declaració reconeix el paper dels governs locals i els actor rellevants en un treball de col·laboració, transparent i de responsabilitat compartida per crear llocs millors per viure i per visitar, així com «estimular la conservació del patrimoni natural i cultural i proporcionar als visitants de les nostres ciutats i pobles experiències agradables i d’alta qualitat mitjançant la participació en experiències de turisme sostenible millorades».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa