El Govern gairebé triplica el pressupost destinat a l'economia social pel 2017

Bassa considera aquest sector "la manera de transformar la societat i repartir la riquesa"
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa | ACN

El Govern destinarà 14 milions a l'economia social i solidària de cara al 2017, en el marc del programa Aracoop, que té com a objectiu el foment del cooperativisme. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha assegurat aquest dimecres que aquest sector "és la manera de transformar la societat i repartir la riquesa".

 

 

 


En referència a aquest tipus d'economia, Bassa ha destacat la seva capacitat per aguantar la crisi, la qual cosa ha servit com a "solució per a moltes altres persones i empreses". A més, ha posat en relleu que l'augment del pressupost per a aquest pla compleix el mandat del ple contra la pobresa que es va celebrar fa mesos al Parlament.

 

Els 14 milions aniran destinats a -entre altres- promoure i donar visibilitat al sector en el món educatiu, especialment l'universitari, i a la seva internacionalització. Per la seva banda, el director d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, Josep Vidal també ha posat en relleu l'impls de la xarxa d'ateneus cooperatius, que servirà per "territorialitzar" l'economia social i solidària per tot el país. Alhora, es donarà suport directe a diversos projectes de tot el país, com per exemple de "cooperativització de l'aigua, la comunicació, cooperatives de consum i cooperatives agràries".
 


La consellera també ha posat en relleu que a Catalunya es van crear 177 cooperatives l'any passat, un 50% més que el 2015, que en van sorgir 115. En total a Catalunya hi ha prop de 4.000 cooperatives, que dinamitzen un 8% del PIB i donen feina a un 10% de la població activa.Un 20% del pressupost en creació d'ocupació


 

El pressupost destinat al mateix pla pel 2016 va ser d'entre 5 i 6 milions d'euros repartits en diferents programes, segons Vidal. Aquest serà precisament l'any en el qual el sector tindrà una major reforç, segons Vidal, de fet un 20% del pressupost en creació d'ocupació va destinat a l'economia social. Un fet que el Govern atribueix a la capacitat de les cooperatives per crear llocs de treball d'alta qualitat.Comentaris

envia el comentari