El Govern crea la Taula d’autoconsum fotovoltaic de Catalunya

 

El Govern ha acordat impulsar l'autoconsum d'energia elèctrica a Catalunya amb la creació d'una Taula que reunirà administracions públiques i ens privats: la Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya, un ens que agruparà els diferents actors implicats en l’autoconsum d’energia elèctrica per tal de facilitar i promoure aquest tipus de pràctica. Segons ha explicat en roda de premsa la portaveu del Govern, Neus Munté, la Taula tindrà com a funcions "identificar les barreres administratives, econòmiques i legals que dificulten la generalització de l’autoconsum a Catalunya, proposar mesures per superar-les, impulsar projectes i activitats per promoure’n el desenvolupament, i fomentar l’ús eficient i eficaç dels recursos públics en l’autoconsum". 


Per aquest motiu, la Taula reunirà les administracions públiques (Generalitat, administracions locals i supralocals) i els diferents agents privats (empreses, associacions professionals, distribuïdores i comercialitzadores d’electricitat, col·legis professionals, associacions de consumidors o fabricants i distribuïdors d’equips del sector, entre d’altres) que prenen part en la posada en marxa d’una instal·lació d’autoconsum. El Govern considera, a més, que, "malgrat les barreres que imposa la normativa estatal,  l’autoconsum d’electricitat a partir d’energia fotovoltaica aporta diversos beneficis al sistema elèctric, com ara la reducció de les pèrdues en transport i distribució, la reducció de la saturació de les xarxes de distribució, la millora en la gestió de la demanda o la contribució a la reducció del preu de l’energia en el mercat elèctric, entre d’altres".

 

La creació de la Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic de Catalunya és precisament un dels pilars de les polítiques del Govern per avançar cap a un nou model energètic sostenible, democràtic, distribuïble i equitatiu, amb una aposta clara per l’energia neta i renovable. De fet, i per tal d’aconseguir l’ampli suport polític i social que requereix aquest procés, el Govern va aprovar fa uns dies les bases del Pacte Nacional per a la Transició Energètica, consensuades amb diferents entitats econòmiques i socials i que seran debatudes pels grups polítics del Parlament.
Comentaris
Bernat V.
A veure si ho descallem d'una vegada, que fa anys que a Andalusia hi ha pobles on totes les cases tenen la seva placa solar, subvencionada per la Junta de Andalucía!
0
Gran notícia
Notícia MOLT important. Una mostra que el Govern de Catalunya vol fer les coses bé i que s´allunya de les actuacions del govern espanyol que ha perseguit sempre l´autoconsum energètic. Això dóna esperança: FAREM UN BON PAÍS! No en tingueu dubte!
0
Joan
El problema que hi ha a l'Estat amb l'autoconsum elèctric és justament aquest: la contribució a la reducció del preu de l’energia en el mercat elèctric.
0

envia el comentari