MonPlaneta
La Diputació de Girona destina 175.000€ a divulgar els seus espais naturals
  • CA
Els escolars tindran facilitats conèixer el medi natural gràcies a aquesta campanya | Diputació de Girona

Per dinovè any consecutiu, la Diputació de Girona subvencionarà entitats i equipaments d’educació ambiental de les comarques gironines, en el marc de la campanya “Del mar als cims”. Ho farà destinant 175.000 euros al finançament d’activitats adreçades als escolars que donin a conèixer els principals espais naturals i biogeogràfics del territori i, alhora, que els sensibilitzin sobre els valors naturals d’aquests indrets i la necessitat de conservar-los. Amb aquests ajuts, els alumnes dels centres educatius de la demarcació de Girona gaudiran d’un descompte de fins al 75% en el preu d’aquestes activitats durant els cursos 2019/2020 i 2020/2021. Les sol·licituds per optar a aquests ajuts es poden presentar a partir de demà i fins al 12 d’abril vinent per mitjà del model normalitzat disponible al web de la Diputació.

L’objectiu principal de la campanya “Del mar als cims“ és divulgar els valors dels espais naturals de les comarques gironines entre els escolars i generar-los un sentiment de pertinença que els desperti l’interès, la motivació i les capacitats per conservar i millorar l’entorn. D’aquesta manera, s’incentiva l’aprenentatge dels infants i adolescents des d’una òptica activa, crítica i responsable. La campanya també es proposa apropar el medi natural a les famílies i els equips educatius. A banda, com que a les activitats s’implica directament el territori, també s’impulsa el treball en xarxa entre els centres educatius.

En concret, les subvencions finançaran les activitats educatives i de formació que, prèviament seleccionades per la Diputació, tinguin lloc als diferents centres i equipaments d’educació ambiental participants o bé en el medi natural, i que s’ofereixin a grups escolars d’ensenyament infantil, ensenyament primari, ensenyament secundari obligatori, batxillerat i cicles formatius de les comarques gironines. Se’n distingeixen dues línies: la primera fa referència a activitats de coneixement dels espais naturals i/o agrícoles i la segona, a propostes educatives que vinculin les escoles amb espais naturals protegits del seu entorn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa