Detingut el conseller delegat d'Audi en relació amb el 'Dieselgate'

Rupert Stadler es troba als jutjats de Munic declarant sobre la seva implicació en l'escàndol sobre les emissions contaminants dels vehicles dièsel de Volkswagen.
Rupert Stadler en una imatge d'arxiu.
Rupert Stadler en una imatge d'arxiu. | ITU Pictures (CC)

 

El conseller delegat de l'empresa automobilística Audi, Rupert Stadler, ha estat arrestat aquest dilluns al matí a Munic (Alemanya) per la seva suposada vinculació en el cas de les emissions dels vehicles dièsel de l'empresa matriu, Volkswagen. Un portaveu del conglomerat alemany ha confirmat la detenció i ha dit que la vista per decidir si continua sota custòdia o és posat en llibertat després de declarar s'estava produint en aquells moments. El maig passat, Audi va admetre que uns 60.000 cotxes dels seus models A6 i A7 tenien 'problemes' amb el seu software d'emissions, problema que es circumscreia a les versions dièsel d'aquests vehicles i que va afegir aquesta xifra als 850.000 que van ser retirats l'any passat, dels quals només uns quants van haver de ser modificats.


L'escàndol, anomenat 'Dieselgate' per la premsa internacional, va sortir a la llum el setembre de 2015 i ha tingut moltes ramificacions, posant en perill una de les empreses més grans del món per les seves males pràctiques que incloïen la instal·lació de components que tenien com a objectiu superar les proves per determinar si els seus nivells d'emissions entraven dins dels límits legals. Volkswagen va admetre que uns 600.000 vehicles de la seva empresa que havien estat venuts als Estats Units duien incorporat uns sistema que detectava quan el vehicle estava sent sotmès a un test d'emissions i les reduïa temporalment. En ser provats a la carretera, les emissions reals van resultar ser unes 40 vegades superiors a les esperades.

 

Stadler ha estat conseller delegat d'Audi des de gener de 2010 i abans d'això, des de gener de 2007, havia estat el director financer de la companyia. El 1997 va començar a actuar com a cap del consell d'administració del Grup Volkswagen i el 2002 també es va convertir en el cap de la planificació de productes del grup, i fins el 2007 era el cap del consell d'administració d'Audi. També és el director general de Lamborghini i de Volkswagen Itàlia, membre del consell assessor de MAN i és vicepresident i membre del consell assessor del Bayern de Munic.
Comentaris

envia el comentari