Alumnes de Vilafranca del Penedès creen un projecte solidari de reciclatge de bicis

'VilaBicis Solidàries' els permetrà aprendre alhora que fan un servei al medi ambient i a la societat reparant bicicletes per donar-les a col·lectius desfavorits
Alumne del PFI-PTT de Vilafranca del Penedès
Alumne del PFI-PTT de Vilafranca del Penedès | Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Els alumnes de l’especialitat d’Auxiliar de Fabricació Mecànica i Instal·lacions Electrotècniques del Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball de Vilafranca del Penedès han posat en marxa un projecte que han batejat amb el nom de VilaBicis Solidàries i que consistirà a recuperar bicicletes en desús, reparar-les, pintar-les de color groc i distribuir-les a col·lectius de persones desfavorides per facilitar-los el transport per anar, per exemple, a treballar o a l'institut. Aquesta campanya, doncs, tindrà un abast molt més enllà de l'estrictament pedagògic, perquè no només aportarà formació als joves que el duran a terme -especialment en els àmbits de la metodologia i la comunicació- sinó que alhora els permetrà treballar i fer una tasca en favor del medi ambient i de la societat amb la bicicleta com a element central.


La primer fase del projecte durà els alumnes pels instituts de la localitat, on faran una campanya per donar-lo a conèixer i, és clar, per aconseguir la donació de bicicletes velles i en desús. Paral·lelament, també participaran en un taller sobre la mecànica d'aquest tipus de vehicles per adquirir els coneixements i habilitats necessàries per reparar-los i recuperar el seu funcionament normal. En una darrera fase, que tindrà lloc de cara al mes d'abril, es farà la donació de les bicicletes que s'hagin restaurat. Des del punt de vista mediambiental, el projecte posa en valor tant el reciclatge com la mobilitat sostenible i, a través de la donació de les bicicletes un cop posades a punt s'hi afegeix una dimensió social molt important. El projecte, però, està essencialment basat en l'alumnat, i els permetrà el desenvolupament de competències comunicatives, metodològiques i personals bàsiques. De fet, els estudiants del PFI-PTT han posat en marxa una simulació d'empresa, creant departaments liderats per ells mateixos, que durà a terme la campanya de recollida, restauració i donació de bicicletes.




Comentaris

envia el comentari