El problema és Messi

"Tothom pendent de Neymar, sense aturar-se a certificar la manifesta incapacitat per confessió pròpia d'aquell que, en teoria, hauria de gestionar l'entitat"

Hem deixat passar uns dies des de les declaracions de Bartomeu al New York Times per comprovar si passava alguna coseta. Com sempre, ja no ens hauria de sobtar. Tothom pendent de Neymar, sense aturar-se a certificar la manifesta incapacitat per confessió pròpia d'aquell que, en teoria, hauria de gestionar l'entitat. Llegides en castellà, les paraules de Bartomeu feien posar les mans al cap. Un esglai, un malson, una autèntica animalada. Com no es en sabíem avenir, malgrat la credibilitat de la font, no ens quedava altre remei que acudir al llenguatge original, a repassar-les en anglès. I encara va ser pitjor. No només corroboraven el pensament expressat sense embuts ni anestèsies pel president blaugrana, sinó que despullaven una realitat inaudita. Sí, el club simbòlic dels catalans està en mans d'un home inapropiat pel càrrec que, de propina, no sap ni un borrall de futbol. I encara pitjor, que no ha entès absolutament res de les lliçons oferides en els anys de glòria que tantes dècades van costar de trobar i sedimentar. No té ni la més remota idea i, de propina, se'n vanta públicament a través d'un mitjà prestigiós. Tampoc ha entès com es va fomentar l'èxit, en quins paràmetres i qui el va protagonitzar. Res de res. Més perill que el tòpic del mico del kalàixnikov carregat al garatge. Una inconsciència catedralícia. I com és ja costum de la casa, tot queda a benefici d'inventari, sigui bou o bèstia grossa, sigui oberta expressió de ser un zero a l'esquerra amb corbata.

 

Declarar que Xavi s'ha estat massa temps al club, negant la possibilitat que d'altres ocupessin el seu lloc és ben gros. Com ho és manifestar, i quedar-se tan ample, que Messi igual ha esborrat del mapa altres potencials genis que haguessin pogut vestir la seva samarreta. Hom diria que li sap greu que se hagi quedat el 10 en propietat, meravella per la que cada dia els agraïts i conscients donem gràcies a Gamper i a tot el santoral blaugrana. Res, que tens a Shakespeare, Picasso i Mozart a bord i et preocupes de l'escàs protagonisme del pobre envejós Salieri o del negre que li escriu els desastrosos discursos amb els que Bartomeu intenta comunicar i mai no se'n surt. Busqueu l'original del NYT i repassin vostès mateixos. Tot plegat, un monument a la ignorància supina, sense que valguin les excuses habituals del poder. Ni s'han tret de context, ni hi ha cap voluntat de malinterpretar. El que hi ha és una horrorosa mediocritat, per molt que hagi estat votada pels 25.000 que han segrestat el club en benefici del lobby habitual. Però com mai no passa res, Neymar marxarà sense atendre contractes ni compromisos, el pare continuarà omplint-se les butxaques sense necessitat d'atendre si els euros son francesos o catalans i aquí distraurem l'agost amb mil i un reforços de compensació. Tampoc els hi passarem factura d'aquesta. L'enèsima de la banda directiva de l'empastre, d'aquest desastre del que no serem conscients fins trobar-nos altre cop enmig del desert, camí d'iniciar una altra travessa de quaranta anys. El que passa i ha de passar per lògica quan deixes el club en mans de nunyistes i aprenents de casta. I no els hi dius quatre coses ben dites en exigència que es comportin a l'alçada de les circumstàncies. Neymar? Al final, faran un homenatge a Ruben Blades i el seu 'Pedro Navaja', amb allò de qui a ferro mata.... Ben mirat, la història d'amor interessat engegada per Rosell ja va nàixer esgarrada. Coherent amb tots plegats, en definitiva.
Comentaris
botiflerisme piju
els 4 pijus rancis soocis del Barça es pensen que el Club es gran per ells. El Barça es gran per qué té una nació al darrera, sino seri un club de polo més subvencionat pel Banco Sabadel.
Jaume
Federic. A cagar a la via.
Directiva nefasta
Completament d'acord. És la directiva més inepta, mediocre i pusil·lànime en dècades. Una directiva tòxica que ha destruit uns fonaments construits durant anys. Cal treure-la del càrrec!
Anem be
Gracies als Jaumes de torn el Barça va com ba . De mal en pitjor. Quan obriran els ulls alguns socis.
ona
En perdre a Messi definitivament el barcelonisme reaccionarà?

envia el comentari