El Mundial del 2026 tindrà 48 seleccions

La FIFA aprova el nou format, que ampliarà la participació de 32 a 48 combinats nacionals
Gianni Infantino, president de la FIFA | Europa Press

El Consell Executiu de la FIFA ha aprovat, aquest dimarts al matí a Zuric i de manera unànime, l'ampliació de la Copa del Món a 48 equips a partir de l' any 2026, un torneig que es disputarà en una seu encara per determinar.


El campionat, que es disputarà d'aquí a gairebé una dècada, tindrà un total de 16 grups de tres equips, una innovadora fórmula impulsada pel president de la FIFA, Gianni Infantino, i recolzada sense febleses pel seu Consell, que l'ha aprovat amb tots els vots favorables. En aquests 16 grups, només una selecció nacional quedarà eliminada i les dues amb més puntuació es classificaran per disputar les eliminatòries, que començaran en els trenta-dos-ens de final.

 

Aquest nou format assegura la disputa de 80 partits, 16 més que l'actual torneig, on se'n disputen 64. Tot i això, els finalistes i els classificats per disputar el tercer i quart lloc seguiran disputant únicament set partits.


Segons Infantino, aquesta ampliació ajuda "a la Copa del Món a ser més inclusiva" i "beneficia el desenvolupament del futbol arreu del món". Econòmicament, el president de la FIFA creu que el potencial augmenta fins els 6.000 milions d'euros, amb un benefici de gairebé 600 milions.Comentaris
Joan Maria
Esperem que Catalunya pugui participar-hi com un equip més.
Sort que ells no són tampoc de banderetes
Srs de la FIFA, això de les seleccions ... no és política? Al finals els clubs de futbol seran una anècdota, doncs només hi haurà seleccions ...
el 2026 serà que no.
La catalana? ni està ni se l´espera, moltés gràcies cupaires .ue no.

envia el comentari