Els deures pendents del Girona a dues setmanes de l’inici del curs

A poc més de quinze dies per l’inici de la Lliga, la feina avança a bon ritme a Montilivi
Els operaris muntant l'estructura de la graderia del gol nord aquest matí, a Montilivi | Àlex Liévana

L'estrena a la Lliga Santander, per primer cop en els 87 anys d'història del Girona, comporta un seguit de deures i obligacions més enllà de la parcel·la merament esportiva. L'aparador de la màxima competició espanyola exigeix uns requisits d'obligat compliment pels 20 equips que hi participen. Montilivi, a punt de complir els 47 anys de vida, es posa maco per la gran cita. 


Les obres a Montilivi, estadi de titularitat municipal, van a càrrec del Girona FC. Davant les dificultats que podrien sorgir al tramitar via política les millores requerides per la Lliga, el club ha decidit tirar pel dret. Les tasques de renovació es van iniciar poc després de concloure la passada temporada per la zona del terreny de joc amb la instal·lació de la nova gespa híbrida i el corresponent sistema de drenatge. Una reforma més que necessària en les darreres temporades i que gràcies a l'ascens es farà realitat. Ahir, l'empresa olotina Royalverd, referència a escala mundial, va començar els treballs d'instal·lació dels 8.300 metres quadrats de verd, els quals estan previstos que finalitzin la matinada de divendres a dissabte. Paral·lelament a la plantació de la nova gespa, les banquetes i el túnel de vestidors també han estat substituïts.

 

Operaris de l'empresa Royalverd ahir a la tarda colocant els primers tapets d'herba a l'estadi de Montilivi | Girona FC

La instal·lació de les dues noves graderies, a la zona del gol nord i de preferent, són les obres que avancen a un ritme més baix però constant. L'empresa suïssa Nussli, encarregada del muntatge de les dues noves graderies, assegura el compliment dels terminis establerts. L'experiència els avala, edificant en pocs dies les tribunes del torneig Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó. La de preferent, situada enfront de la tribuna principal, encara no ha començat a ser edificada. Fins que no es finalitzi la construcció del gol nord, amb capacitat per 2.000 persones, no es començaran les tasques de la segona tribuna. Es tracta d'una grada ubicada sobre un terreny argilós i inestable, però que finalment ha superat els estudis geotècnics que van permetre signar a finals de la setmana passada l'acord entre l'Ajuntament i l'entitat esportiva per a la construcció d'aquesta. Amb l'edificació d'ambdues graderies, Montilivi veurà incrementat el seu aforament fins les 13.500 localitats.

 

Imatge de l'estat de construcció de la tribuna de gol nord vista des de la zona de preferent | Àlex Liévana

Un dels grans deures pendents del club gironí serà la millora de l'enllumenat de l'estadi, molt deficient en les fosques nits d'hivern. Aquesta parcel·la, encara està a la carpeta de pendents, ja que avui dia encara no arriba la suficient potència al barri de Montilivi per abastar els watts necessaris que requeririen els nous focus.

 

El 15 d'agost, coincidint amb la visita del Manchester City de Guardiola, el nou Montilivi es posarà a prova davant l'imminent primera jornada de lliga que tindrà lloc quatre dies més tard. La gespa, els espais destinats a premsa i les noves graderies hauran d'estar enllestides per un partit que augura una entrada propera al ple. El rival del 41é Trofeu Costa Brava crida i molt l'atenció del públic, que espera amb candeletes la visita del germà gran del conjunt gironí.

 Comentaris

envia el comentari