La UFEC també s'adhereix a la Comissió pel Diàleg proposada pel Col·legi d'Advocats

La Unió de Federacions Esportives s'uneix a la comissió, juntament amb el Barça, per tal de proposar una mediació entre Catalunya i Espanya
Gerard Esteva és president de la UFEC
Gerard Esteva és president de la UFEC | JORDI BORRÀS

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya s'ha adherit, aquest dijous, a la Comissió Independent per a la Mediació, el Diàleg i la Conciliació impulsada pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i en la qual també s'hi han adherit entitats civils i socials com la UGT, Comissions Obreres, Pimec, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona o el mateix Barça. El club català s'hi va adherir dimecres a la tarda mitjançant el seu president Josep Maria Bartomeu.


La comissió independent s'ha ofert com a possible mediadora entre Catalunya i Espanya, arran del conflicte polític que no presenta, a hores d'ara, una solució pactada. A través del seu president, Gerard Esteva, la UFEC s'hi ha adherit "amb l’objectiu de trobar una sortida pactada a la situació política actual".

 

El comunicat

 

"Catalunya s’estructura des de sempre en una societat civil plural, reivindicativa i pacífica, en la que les diverses institucions, entitats i col·lectius han tingut i tenen una presència vertebradora de la seva personalitat.

 

Des del convenciment que qualsevol decisió del futur de Catalunya ha d’estar i passar per una solució pacífica i consensuada, les entitats i col·lectius sota signants manifesten la seva voluntat d’oferir ponts de diàleg i entesa que facin possible assolir una solució a la situació política actual de Catalunya.


A tal efecte, consideren necessari proposar un acord de resolució del conflicte que permeti el cessament de l’actual clima de tensió i que garanteixi el manteniment d’un sistema de convivència i organització política, econòmica i social basats en la pau, el respecte, la tolerància, els drets i llibertats de tota la ciutadania.

 

Per aquestes raons instem al Govern de Catalunya i al Govern de l’Estat Espanyol, així com a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats que acceptin una mediació o conciliació que condueixi a:

 

- El restabliment del funcionament ordinari de les institucions d’autogovern de Catalunya, descartant per totes les parts, cap decisió immediata sobre el model polític organitzatiu.

- Crear una atmosfera per aconseguir la normal convivència amb el restabliment de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a Catalunya a la situació anterior a les actuacions desplegades com a conseqüència de la convocatòria del 1-O.

- El sotmetiment voluntari de les parts a un procés de resolució que es desplegui mitjançant una comissió independent de mediació, diàleg i conciliació.

 

Les parts assoleixen els anteriors acords de forma lliure i voluntària, amb plena capacitat jurídica i es comprometen a la seva execució de forma immediata."Comentaris

envia el comentari