Nadal: "El referèndum de l'1 d'octubre no s'hauria de produir"

El tenista balear critica el referèndum i el compara amb "saltar-se un semàfor en vermell"
Rafa Nadal busca un nou títol de Grand Slam | EFE

Rafa Nadal acaba d'aixecar el seu tercer US Open i el setzè Grand Slam de la seva carrera. El tenista segueix fent història a les pistes i, a diferència d'altres esportistes, ha decidit pronunciar-se públicament al voltant dels seus sentiments polítics i mullar-se amb el referèndum d'autodeterminació de Catalunya del proper 1 d'octubre, en una entrevista publicada aquest dimarts a El Mundo. Per a Nadal, "l'1 d'octubre no s'hauria de produir".


I ho argumenta posant un exemple pràtic, basat en les normes de circulació: "Des del meu punt de vista, cadascú ha de respectar les lleis i hi ha unes lleis que són les que són. Ningú es pot saltar les lleis perquè vulgui saltar-se-les. Jo no em puc saltar un semàfor en vermell perquè no em sembli correcte aquell semàfor. I els que pretenen això a Catalunya han d'entendre-ho."

 

Rafa Nadal es mostra "preocupat" amb la deriva nacionalista de Catalunya, amb un "conflicte que s'ha de solucionar" i explicita el seu sentiment. "Em sento molt proper als catalans i em sento molt espanyol. No entenc una Espanya sense Catalunya, no m'agradaria entendre-la o veure-la. Junts hauríem de poder-nos entendre, sens dubte. Crec que s'ha de fer un esforç per arribar a una entesa, som més forts junts que separats", manifesta.
Comentaris
dedica't a picar pilotes i calla
Ton
Agafa la raqueta i ves passant carallot, aquí ningú t'ha demanat res
Pep
Que es pot esperar d'un militant del PP...
caesar
la cagaste Burt Lancaster , gran tenista pero pésimo diplomático.
Des de Rohan
Quin "campoeón", ell que te assumptes pendents amb l'Egència Tributària. Per altra banda li dic: "zapatero, a tus zapatos".
Ferran
Una opinió respectable la de Rafa Nadal. Algú coneix la seva opinió sobre la retallada de l'Estatut del 2010, sobre "Nos hemos cargado su sanidad" o sobre l'Operació Catalunya? Gràcies.
Edgar D.
Les lleis per a Nadal són inamovibles, especialment si són les que a ell li agraden. Doncs, si fos per Nadal les dones no tindrien dret a vot, l'esclavitud hauria d'estar vigent, la mili seria obligatòria, els homosexuals haurien d'estar tots presos, etc. etc. etc. Afortunadament, la llibertat d'expressió permet saber el que té la gent dins del cervell ... neurones, suro o pilotes de tennis.
tan español se sente que tributa en Euskadi...
Pobrecito... sufre del mismo "ferbor" patriótico que todos los deportistas de élite, que urden tramas fiscales para no pagar impuestos en su querida España. Recordad que este señor ya ha tenido problemas con la Justicia Española por haber depositado todas sus sociedades en San Sebastián durante seis años, beneficiándose de un régimen especial de esa comunidad sin que las actividades ni gestión de sus sociedades hayan tenido que ver con esta ciudad.
Sento ploure
És lo que passa quan el semàfor sempre està en vermell
Marc
ok
Anna
Que jugui a tenis i opini sobre els temes balears. I que ens deixi als catalans en pau. No el van enganxar evadint impostos????potser tampoc és legal, o? I potser fins i tot es va fer resident a fora d'Espanya...
Marga
Ah! El gran politòleg Rafa Nadal ha parlat.
Ja sabem que ets un espanyolista, de tant sabó que t'han donat ja has perdut la identitat
Rafa, quan el semàfor està espatllat i et trobes encallat en el vermell eternament, i mentre et van desballestant el cotxe, avui una roda, ahir el retrovisor, demà ... al final has de fer alguna cosa o t'acabaràs podrint si et quedes esperant. Parla pels teus, que prou feina teniu, doncs de seguir així aviat no se us distingirà d'un asturià o un murcià.
Jaume C.
Sr. Nadal, com a prèvia, dir-li que te tot el dret a pensar i expressar-se com vulgui. Però com a consell que li dono: dediquis a la piloteta que és on exceleix.; l'intelecte no és el seu fort. De res.
JOSEP
Y a mi qué. Pepero declarat, que es pot dir més. "La voz de su amo".
Francesc
La comparació és molt bona sobretot perquè el Codi de Circulació disposa que els agents de trànsit estan per sobre dels semàfors i poden regular la circulació encara que estiguin en vermell. En aquest cas, els agents de trànsit serien el Dret internacional i els Tractats que el fixen, que per definició estan per sobre de les lleis i constitucions de qualsevol país democràtic. Més en el cas d'Espanya, que la Constitució els accepta i n'admet la superioritat jeràrquica.
A veure si ho entens així
Què diries d'un àrbitre que sistemàticament dóna per bons tots els cop del contrari encara que caiguin fora de la línia?
Edgar I
Hi ha unes lleis que son les que son perquè algú les ha fet a favor seu també!
Noel
Ell i family s´han saltat la llei al seu poble-(s´ha passat el semàfor en vermell)- amb l´ajut del seu batlle i cia retocant a conveniència les normes urbanístiques en benefici propi.Ets un fariseu Nadal!
Narcís ( quin negoci té ton pare o família perquè us interessi sempre ' onejar ' l'espanyola?)
Què va passar amb tot allò de tenir els diners/ milions a Euskadi així no pagar imposts a espanya, atès que en allà n'era percentatge de decimals àdhuc cap? PD: ah, sí, a sobre et van fer " abanderat dels JJOO "!
Boi
Ja ho saps, sempre podràs decidir, o amb els Paisos Catalans o amb Espanya.
Eduard
Ignores que fa segles que som davant el semàfor vermell, a escocia li han posat verd, al Quebec, i a moltes nacions. Ara entens millor que hi ha el TC i tot un estat hereu del franquisme, no deixant que el semàfor pugui posar-se mai dels mais verd. Ara ho enens millor?
Marga
Els comentaris ufff , deixe.ho opinar a tot.hom sense faltarli al respecte a ningu!!!! No volemllibertat? Pues deixem que tots s.expresin
Joan Dinares Señe
Lo que te de bon deportista o te d,Espanyolista pro aixo no es lo pitjor esque es un anti Mallorqui i Catala.
Jaume Nadal
Rafa has comés un error Garrafal. Ets el deshonor del nostre cognom. Ets pots posar totes les copes per allà a on et càpiguen.
Pere
Senyor Nadal: Vosté no estima Catalunya ni els/les catalans/es. Així de clar, dient el que ha dit.
Josep
Ets l'areu del qui va finansa el "glorioso alzamoento" et sona Joan Marc ? Si ens saps llegeix un llibre molt edificant titulat " El ultimo PIRATA DEL MEDITERRANEO " I i sabras de hon ve el teu A D N moral ????
ANDREU
Nen, dedica't a jugar a tennis. No eres del C.T.Barcelona? No entens res, incult.
Josep
Amic meu, a Corea del Nord tambe hi ha lleis....
sebastià
I jo no entenc per què col.... surts tant a TV3. Igual que l'Albiol amb la poca incidència de vots i escons que tenen per què se'ls hi dona tanta audiència. I tants d'altres que sembla que TV3 demani un referendum "legal" o millor, que no n'hi hagi. A TV3 van amb el cagarret al cul.
Jero
Militant del PP, problemes amb Hisenda i futur president del Madriz
Fiona
De un tio que es català ...parla sempre el castellà i es del Madrid ????que s.en pot esperar ??? Tot sovint ens ensenya les dents....com una fiera perillosa..
Roberto Mugre
No li pregunteu aquestes coses a en Nadal, que si pensa una mica més del compte encara es quedarà calb.
Andres
Enhorabuena por tu carrera profesional como tenista, pero parece que no entiendes bien la realidad de España y Catalunya, así como tampoco de leyes constitucionales. Que no sea porque eres tenista profesional!
Als demòcrates
De debò us pica tant que aquest home digui quina es la seva opinió? Molts el menyspreeu o insulteu per opinar diferent. Doncs que sapigueu que això mateix opinen molts ciutadans de catalunya i la major part de la comunitat internacional. Tampoc mereixen el vostre respecte? Potser algo hauria de canviar per convèncer a més gent.
Morgan
Un poca pena
ferran
Rafael Navidad que mai ha obert la boca davant de la persecució del Català dins del poble on va néixer es pot esperar de tot...S’ha convertit en l'ambaixador del règim hereu del feixisme franquista.
Eduard
Escribo en castellano, para que lo entienda mejor, Que se puede esperar de un militante del PP, que defrauda a SU querida Spain ? Igual se le acaba el "chollo" de los amiguitos
catala emprenyat
On pagues impostos?????? Doncs ja veus el que val el que dius. Tenis bé, la resta és tan competent com l'últim treballador húmil malpagat de 700 euros mes...
Opina de la teva terra, que de seguir així serà part de Castella aviat, si no ho és ja.
Nadal, mira que ho tenies fàcil, només havies de quedar-te calladet i ja estava, però no, com tants d'altres, prefereixes tirar cap al costat del que més aplaudiments pots rebre i d'aquell que, així com la Montserrat Caballé i d'altres, si tires contra els catalans hisenda et deixarà en pau. Doncs bé, fes el que creguis, però nosaltres també n'estem tips de la teva colla d'amics franquistes i la seva bandereta. Bon vent!
Perdoneu...
Fins ara m'alegrava quan guanyava. Ara ja no...
Joan
A cagar a la via!!
joan
Jo tampoc puc viure amb qui no m'estima, encara que es negui a que el deixi
papallones
quina sopresa! manacorí catalanoparlant que defensa el PP, evasor fiscal, del Madrid quan el propi tiet jugava al Barça. Si no fos un grandíssim tenista no destacaria pel seu cap. Sempre m ha caigut malament i m he alegrat quan guanyava federer, murray etc, ara em confirmes que aquell caure malament tenia una raó més de ser. Llegeix una mica la Declració de Drets HUmans i no pensis tant que se't caura l implant de cabell, home
Francesc
No tots els mallorquins pensam igual que en Nadal, ni de bon tros. I això de que aviat pareixerem murcians és una ofensa molt lamentable, un poc de respecte sisplau. Conec molta gent a favor del referèndum aqui a mallorca i que votaria sí, Si es fes a TOT el pais! Salut i independència!
Kali
Pero vendras a jugar a y recoger los€ verdad .
Roser guillamat
Els semàfors són prientatius, no?
Pako Jones Menda
Que es un pijo? Un paio que es creu que el mon es un parc tematic posat a la seva disposició.
Pepa
Guanya com sempre, pero millor calla.......
Agusti
Suposo que a l'hora de fer aquest comentari també ets cocient de la Operació Catalunya, al déficit fiscal, etc etc... No hi ha més cec del que no vol veure !!!
Joan Andreu Serrat
RAFA, ARA EL QUE POTS FER , DEMANAR-NOS PERDÓ, I SABER QUI SOM ELS CATALANS, QUE HEM PURA VERITAT HAURIA DE SER MOLT SIMILAR A LA DE LES BALEARS. OI??, I SI NO HO ENTENS, VES A PLORAR EN EL FLORENTINO, QUE ELL T'ESTIMA MOLT.!!!!!!!
Daniel
Mira "rafa", em sembla molt be que siguis un gran nacionalista espanyol, però respecteu d'una vegada els que som nacinalistes catalans. Si el teu partit, pp, ens hagués volgut escoltar des de fa més de cinc anys, segurament no hauríem arribat aquí, però has d'entendre que ja en tenim prou dels abusos patits pel teu gran païs. Dedica't a picar la piloteta i deixa la política pels grans.
Cat2017
Manacori, quan les Illes siguin castigades per sa llengua un cop Catalunya s'emancipi, li aniras a plorar a ca la iaia, perquè aquí ningú t'obrirà ses portes. Un altre Gasol, qui agafa un llibre i si no l'encistella li fot un cop ee raqueta.
Nina
Fa molt de temps que si li veu el llautò, allà ell, a mi quan juga tant me fa.
Fero
Fastic
Federer
Ya habló el españolito nº1!
tres
Ja en va fer una aquell cop q va fer retirarl'estelada a un aficionat durant un partit. //*//
Xup
POBRE NOI, POC QUE DIU I ENCARA LA CAGA
Consol Bofarull
Voste te tot el dret de ser el q volgui ser. Ningu li diu el q te de ser o fer. A mi deixim ser el q vull ser. Soc CATALANA de naixament i soc de les persones q als anys 50 i 60 sens va ESPANYONICAR i ara amb tica a mi ser el q vull ser i es q la meva nacio es CATALUNYA.. A voste ningu li diu el q volue ser. Deixim a mi eligir.Gracies.
almogaver.cat
Allò que s'hauria de prohibir és el desparedàssim dopatge d'aquest transgènic trampós.
Vice.
Es perdut un set noi
jcjavi
Ara si veig que sou tots uns extremistes, qui no comparteis la vostra ya es un evaso de impostos, un incult y els unics incults que hi a aqui sou vosaltres que vos prenen el pel com volen, pregunteuli al Pujolet y al Mas que el altre dia pasejabe am un baisell am bandera Española...ah!!! penso que un dels vostres idols una tal Marquez opine igual que Nadal entre molts altres...
crack
"Pep Que es pot esperar d'un militant del PP... "... i del real madrit
xut
I què voleu que us digui un militant de PP franquista.
sebastià
Per Als democrates, li dic que no s'atorgui cap representativitat doncs sembla la Camacho amb la majoria silenciosa. I a jcjavi, que no sigui tan incult (ignorant) doncs les embarcacions, fins no siguem totalment independents han d'anar amb la bandera obligada. Per als balears, el meu sentiment de suport i comprensió. A casa nostra també hi ha ovelles negres.
Nadal = Traïdor i botifler
Tranquil si ja sabem tots que no ets només que un botifler, suposo que heredat del seu pare franquista. A Nadal se li ha donat tant de "bombo" sempre desde TVE i espanya perque ha sigut un espanyolasso declarat, si fos catalanista no li fotrien ni cas.
Nada L
Si portes esperant una bona estona i el semafor mai es possa en verd es que potser es culpa del semàfor. Que vols que esperem fins a l'eternitat al cotxe sentats? Això mai. Retira't.
ANTONIO
Que vols del nebot d'un jugador del primer equip del Barça i militant del RM, segur que es un puto pepero.
gabriel
Sr Nadal, voste te tot el dret a opinar, pero abans de donar consells a ningú primer dediquis a sol-locionar els seus problemes tributaris, i dediquis a jugar a tenis que es el que sap fer millor, per que anar per les biblioteques no es lo seu
Borja
S'estigui d'acord o no amb la seva opinió, no podem parlar d'un "Nou país" ni de cap canvi, des del moment en que una persona expressa respectuosament una opinió contraria a la nostre i hem deixat anar una tempesta de comentaris criticant la seva opinió de forma despectiva sense mirar més enllà del titular: s'agafa al que pot per tal de demanar-nos que no marxem. A mi això m'omple d'alegría, i respecto moltíssim el seu parer.
teresa
El fet de que sigui tenista no vol dir pas que sigui intelligent. Massa diners. Jo acabaria amb tot aquest rotllo dels esportistes que cobren tants diners. Que els posin a treballar com fem tothom! Aquest noi es fa amb la monarquia espanyola!!! Que us esperaveu que diria? Lo millor seria que la premsa seria ho ignores! No cal ni preocupar-se per aquests ninots! Jo ja he votat ja que visc a l'estranger. Vinga, ja falta poc!! II*II
Xavier
Agafa la teva raqueteta,els teus trofeius i dexens estar a nosaltres,jo mai tampoc te considerat un tenista dels meus!!!!apa!bonvent!
Jordi
Ell te dret a opinar i els catalans no ????
David
M'avergonyeixo d'aquests catalans, que ckaman democràcia i quan algú s'atreveix a portar-los la contrària (que això es pot fer en democràcia) el mes que llegeixo són insults i desacreditaciones. Amb aquesta actitud us decalificais vosaltres mateixos
barret
Se vos veu es "plumer". Es deportistes independentistes poden opinar. Son uns herois. Ets altres no. Son uns traidors. Heu deixat en Maduro i ses seves hosts com a demòcrates. Mai hagués pensat veure això a sa Catalunya que va acollir tan bé fa 30 anys. Comentaris totalment acertats den Rafa.
Alex
Té tota la raó, Catalunya sempre serà España. No tots els catalans volem la independència. Gran Nadal!
Antoni
Si en Nadal digués el contrari, aquí estariem tots aplaudint i valorant la seva opinió, i els que no volen la independéncia dien-li de tot. Més o menys com nosaltres....veieu com no som tan diferents. El pensar de forma diferent no fa a ningú ni millor ni pitjor no podem canviar la opinió que tenim de ningú en funció de si el que pensa i sent coincideix amb el que sentim nosaltres.
Pep mallorquí
No sabeu respectar les idees dels altres??.Fins a quin punt arriba el vostre fanatisme.
Xavi
Les opinions són com els culs, tothom en té un!
Judith
Vinga Rafa,si et sents proper als catalans, ho seguiràs estant, i si ets espanyol, ho seguiràs sent. Dubto molt que a tu et posin cap multa..
PereLC
Aquest paio te por que si Catalunya fot el camp d'Espanya el collin mes per pagar els seus impostos i no poder defraudar un duro
cartanya
Algú sap com acabat aquell centre esportiu que feia aquet paio, per allà les seves terres? Es que fa temps que van fer un reportatge a la TV, de aquesta instal·lació pero que no tenia tots els permisos per fer-la; suposo que ja li hauran concedit, per que una perdona tan espanyola no es pot mantenir en cap il·legalitat. HAHAHAHAHA. Be algú es tindrà que quedar per pagar el deute de Espanya, ell n`es un, i el Freixenet, un altre, Espanya quina sort que ten d`ells.

envia el comentari