Valverde: "Imposar un segell propi és inevitable"

El tècnic blaugrana creu que "Messi ha de jugar en una zona còmode" i prefereix no mullar-se sobre possibles incorporacions
Ernesto Valverde, abans d'iniciar un entrenament matinal. | EFE

"L'estil identificatiu se seguirà veient", ha assegurat Ernesto Valverde. I ho ha reiterat: "Està clar que hi ha qüestions que venen marcades pel Barça, per ser un equip que domini el joc. Estem obligats a dur la iniciativa i fer un futbol d’atac." Ara bé, el nou entrenador del Barça també ha admès que els equips es veuen impregnats, sempre, pel segell personal del seu entrenador. "És inevitable. Cada entrenador sempre té la seva manera de fer les coses. Sempre es transmet. Potser al principi és poc temps, però després sempre es va notant", ha acceptat. 


Valverde ha atès els mitjans de comunicació per primera vegada després d'haver agafat l'equip barcelonista dimecres passat i d'haver compartit sis entrenaments amb els seus nous futbolistes, en una roda de premsa on ha estat acompanyat pel secretari tècnic del primer equip, Robert Fernández, i en la qual ha admès que tenir "una gran responsabilitat per allò que han fet els entrenadors d’abans". Tot i això, la feina no l'impressiona. "Això, des que signes, ho assumeixes. És un repte difícil i apassionant".

 

El nou tècnic blaugrana ha evitat mullar-se en diversos aspectes d'actualitat, com el rol del capità Andrés Iniesta, la possibilitat de sortida d'algun migcampista o l'interès del club en la incorporació de jugadors com Verratti o Paulinho. "Si és l'últim any d'Andrés, la meva intenció és que estigui amb l'equip, que participi i que aporti moltes coses", ha comentat. "El Barça sempre està atent al mercat, per tenir grans jugadors com els que tenim a la plantilla. Però no em fixo en els de fora, estic molt content amb els jugadors que tinc", ha conclòs.


Aquestes han estat les reflexions més interessants de la roda de premsa d'Ernesto Valverde:

 

El rol de Messi

"És un jugador únic. El rol que tindrà és el que sempre ve tenint durant els últims anys. Pot jugar en qualsevol posició i fer-ho bé. Ens condicionarà, però des de la manera més positiva. Determina moltes coses en qualsevol posició. Pot jugar més enrere o més endavant, però independentment d’on agafi el joc acabarà en una zona d’influència definitiva. Ha d’estar en zones còmodes, que ens pugui aclarir el joc i que sempre estigui en zona de finalització."

 

"Entrenarl-lo és una sensació d'alleugeriment. A la banqueta pensaves en què havies de fer per parar aquesta onada de joc que et venia a sobre. Sempre et faltaven jugadors per tapar-lo. Ara m’acostumo a la manera d’entrenar i sobretot gaudir de com ho fan. A vegades veuen coses que tu no veus i que són la millor opció".

 

Fitxatges

"La nostra comunicació sempre és fluïda. Tenim una interlocució en la qual surten noms que el club ha seguit. Però demanar un jugador concret, perquè sigui l’objectiu de la meva vida, encara no. És un intercanvi de parers lògics. Els millors fitxatges són els què són al meu equip."

 

Rakitic i André Gomes

"Són jugadors del meu equip. Compto amb ells. Els vull conèixer i veure’ls en acció. En el cas d’André Gomes no, perquè no vindrà als EEUU."

 

Gerard Deulofeu

"He parlat amb ell. Té un problema muscular i s'està recuperant. És un jugador del club i pensem que ens pot ajudar. Sempre tenim esperances que tots els jugadors ens ajudin d’una manera o d’una altra."

 

Acumulació de migcampistes

"Tenim marge per decidir. La idea és ajustar-nos a una plantilla tenint en compte les competicions i la duresa d’aquestes. Pel què fa al número de migcampistes, ens ajustarem. No contemplo 25 migcampistes i cap central, ho hem d’equilibrar."Comentaris
Ramon
Si els bascs el tenen per basc i ell no hi ha objectat mai res, per quins set sous nosaltres hem de tenir-lo per espanyol?
Ramon
TV3 es refereix a Inés Arrimadas com catalana però al Txingurri com extremeny. Com podrem mai pujar-la recta, la paret?

envia el comentari