Espai Barça, un acord bilateral sense l'aprovació de les associacions veïnals

El club i l'Ajuntament aproven el projecte de modificació del Pla General Metropolità en un acord de ciutat, tot i seguir sense el suport de les associacions de veïns
L'Espai Barça, en una vista aèria.
L'Espai Barça, en una vista aèria. | FCB

L'Espai Barça va prenent forma. El club blaugrana i l'Ajuntament de Barcelona han fet públic, aquest dimecres, l'acord al qual han arribat per impulsar la transformació urbanística de l'entorn de Les Corts i que permetrà el desbloqueig d'un projecte que havia d'iniciar les seves obres aquest proper estiu i que, de moment, tindrà un retard d'un any. L'alcaldessa Ada Colau i el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, han presentat l'acord de Modificació del Pla General Metropolità que ha de ser aprovat definitivament el proper 27 d'abril en el ple de l'Ajuntament.


Ara bé, l'acord no és global. El consistori barceloní i el club blaugrana s'han posat d'acord per tirar endavant la modificació de l'entorn del barri, que aixecarà edificis d'oficines i un hotel, transformarà vies i ordenarà uns terrenys que, a dia d'avui, queden tancats i aïllats als ciutadans. S'eliminaran les barreres i l'esplanada del Camp Nou passarà a ser una zona oberta. Aquests canvis, però, no tenen l'aprovació de les associacions de veïns.

 

Tot i que el president del club ha volgut "agrair els veïns de Maternitat, Sant Ramon i Les Corts per les seves aportacions al pla", segons ha pogut saber El Món, ni la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), ni les mateixes associacions dels barris adjacents al Camp Nou han donat el seu vist-i-plau al projecte acordat per l'Ajuntament i el Barça.


"Hi ha una requalificació del territori que no veiem clara i que vam desaprovar", han manifestat fonts de l'Associació de Veïns de Les Corts, que lamenten que el govern municipal hagi tirat endavant la modificació sense tenir l'aprovació dels veïns. "Ens van dir que volien tirar endavant el projecte amb l'acord de totes les parts, comptant amb l'opinió del veïnatge", expliquen.

 

La tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que "hem estat en constant diàleg amb els veïns", però també ha admès que "s’ha de seguir treballant i acordant amb el territori i els veïns". Ara bé, la regidora s'ha mostrat optimista de cara a l'aprovació final: "Ens agrada que els veïns siguin molt exigents, seguim arramblant la proposta. Esperem el posicionament formal de les associacions i la federació, que no el tenim, però el to general és força positiu. Hi ha una evolució de la proposta inicial."

 

L'Associació de Veïns de Les Corts segueix oberta a parlar i discutir el projecte de modificació amb les parts, tot i que admeten que "la potestat per tirar endavant el pla és exclusiva de l'Ajuntament". Els veïns de Les Corts reiteren que "no combreguem amb això. No ens neguem a seguir treballant sobre el tema, però en aquests moments no estem d'acord amb la modificació". I són contundents: "No hi ha acord per a l’aprovació del projecte."Comentaris
soci FCb
En el cas de Sarria el Veíns iles vínes no vam pintar res, despres el RCTabarnia va trencar l'acord que es compromitia a juagar sempre al Lluís companys i no va passar res,altre cosa es com menys calers tingui amb nobita millor pel Barça que no té dret al Barça a tenir al mateix tracte
Soci del barça
Lo q queda claro si al final no se llegue a un acuerdo, el Barça se te dria q plantear la consttucción de un estadio en algún municipio periférico Esto ya ducede el EUAY Europa, que se deje de tonterias ya q es necesaria la remidelación y ya se està tardando demasiado Si Varcelona no quiere al Barça , agún municupio seguro q le interesaria
Fernando g.
Aavv insultadas por la colau, vaya choriza vendida a la mafia
Rolando
Seis partidos con 38 escaños de 41 votan a favor. Cómo vecino me reafirma que este es el mejor acuerdo posible aunque no haya unanimidad entre nosotros. Nada que ver con anteriores propuestas de Núñez y Laporta.

envia el comentari