El Suprem delibera al voltant de la condemna a Messi

La sentència del tribunal encara no ha transcendit
El Suprem delibera sobre la condemna a Messi i donarà a conèixer la seva sentència en els propers dies | Europapress

La Sala penal del Tribunal Suprem ha deliberat aquest dijous a porta tancada sobre els recursos que tant el jugador del FC Barcelona, Lionel Messi, com el seu pare, Jorge Horacio Messi, van interposar contra la sentència de l'Audiència de Barcelona que els va condemnar a 21 mesos de presó per tres delictes contra la Hisenda Pública, valorats en 4,1 milions d'euros.


De moment, la resolució encara no ha transcendit, però es donarà a conèixer en els propers dies quan es dicti sentència. El futbolista, que ja va retornar la quantitat defraudada abans del judici, va ser condemnat després que l'Audiència de Barcelona expressés el "ple convenciment" que Messi i el seu pare havien eludit el pagament d'impostos derivats dels ingressos d'explotació dels seus drets d'imatge a través d'una complexa maniobra de negocis en paradisos fiscals.

 

En concret, Messi va ser condemnat a set mesos de presó per cadascun dels tres delictes, més una multa de 532.313,31 euros pel frau comès el 2007; de 792.300,54 pel del 2008 i de 768.387,70 pel del 2009. El seu pare va rebre la mateixa pena de presó i multes de 532.313,31 euros pel frau en la declaració del 2007; de 532.313,31 euros per la del 2008 i de 532.313,31 euros per la del 2009.


Aquestes condemnes es van imposar malgrat que la Fiscalia no va acusar el davanter, en considerar que desconeixia l'entramat per defraudar Hisenda, i només assenyalava el seu pare, pel qual va sol·licitar un any i mig de presó. Durant el judici, l'acusació la va sustentar l'Advocacia de l'Estat, en representació de l'Agència Tributària, que va donar "credibilitat zero" a la versió que el jugador del FC Barcelona no estava al corrent que s'havia creat un entramat, per la qual cosa demanava 21 mesos de presó per a Messi, la mateixa pena que per al seu pare.

 

La línia de defensa de Messi i els seus advocats durant tot el procés inclòs el judici -on es va negar a respondre l'acusació que exercia l'Advocacia de l'Estat- va ser que el jugador desconeixia per complet les gestions que es feien dels seus drets d'imatge. "Jo només em dedico a jugar a futbol i mai li pregunto res al meu pare. Me'n refio plenament", va dir. En aquesta línia incideixen en el seu recurs davant l'alt tribunal.

 

No obstant això, el tribunal va argumentar en la resolució que el desconeixement es devia a la seva "indiferència" i que això no l'eximeix de responsabilitat.Comentaris
Esperaran a que se juegue el clásico
No vaya a ser cosa que a Messi se le ocurra ejercer de Messi y vapulee al Madrid. España solo le ha permitido a Messi y a Neimar ganar la Copa y gracia. Es el precio que los mejores jugadores del mundo tienen que pagar por ser del Barça. en "otros clubes" podrian violar mujeres, defraudar tanto como quieran y no sería ni noticia de prensa. Otra razón mas para mandar a España a tomar x culo
1
josep
i del cristino respaldo no diuen res? el que va amagar 150 milions? amb l'ajuda de l'amo del palco...
0
Avís per a navegants
els fiscals espanyols adverteixen a aquells jugadors que tinguin la tentació de fitxar pel Barça del preu que han de pagar per desairar el Real Pudrit, que ve a ser lo mateix que desairar Espanya.
0
pere
el que te que fer messi es marcar diumenge al bernabeu agafar una esteleda i fotre una volta al camp.
0
BondiaCatalunya
Jo en recordo una que no sabia res del que feia el seu marit,perquè se'n refiava, i la fiscalia i l'advocacia de l'estat se la creien al 200%.
0
cero
La Cristina Borbon, quien tiene estudios, no se ha enterado de nada respecto a los chanchullos que hizo su marido a través de sociedades de las cuales era socia... Pero a Messi, la ¿justicia? española le pide de conocer los montajes de su gestor. Cada día, España huele más a podrida... Fotem el camp ja!!!
0
JordiP
I al gestor administrativo/fiscal que diseñó y organizó todo el tinglado, ¿no le pasa nada? Ell, si és un professional conegut, hauria de distinguir el que es legal del què és il·legal, i també el que està "que sí, que no". I, obviament, no hauria d'aconsellar cap operació financera a prop d'aquesta frontera. Ell hauria de ser el principal responsable i anar a la trena, denunciat pel seu propi col·legi professional.
0

envia el comentari