El Barça tanca la temporada amb 18 milions de beneficis

El club redueix en 3 milions els guanys pressupostats i suma uns ingressos rècord de 708 milions. Les despeses també són rècord: 690 milions
Els jugadors del Barça celebren un gol. | EFE

La junta directiva del Barça ha aconseguit finalitzar la temporada complint un dels objectius proposats abans d'iniciar-la. El club ha tancat l'exercici econòmic 2016-17 amb un benefici final de 18 milions d'euros, 3 milions menys dels pressupostats (21) durant el mes de setembre del 2016, i amb uns ingressos rècord de 708 milions d'euros. Les despeses, d'altra banda, també marquen un rècord històric amb 690 milions gastats.


Un altre aspecte positiu del tancament econòmic és la reducció considerable del deute net, que descèn de 271 milions d'euros fins el 247 milions, confirmant la necessitat del club de netejar la partida de manera urgent per tal de poder iniciar les obres de l'Espai Barça sense un problema financer. La reducció és de 24,5 milions respecte el tancament de la temporada passada.
Comentaris
Jordi González
Bona feina la de la Junta Directiva del FCB. No és fácil mantenir el volum de despeses amb jugadors que cobren imports astronòmics, com Messi. I no és fácil obtener ingresos quan els altres clubs estaven acostumats a que el Barça comprava car i venia barat. Cap problema si alguns no se'n van; en Valverde sabrà aprofitar-los sense queixar-se.

envia el comentari