Crònica de la moció (3): menys cues, més signatures

El promotor Agustí Benedito ha recollit, fins aquest dimecres, al voltant de 7.000 signatures de socis
Agustí Benedito recull signatures de socis. | EFE

L'exhibició de Lionel Messi davant la Juventus i la victòria solvent del Barça en el primer duel exigent de la temporada, en l'inici de la Lliga de Campions, va apaivagar el soroll al voltant de la junta directiva del club. L'estat d'ànim del soci blaugrana va tornar a créixer, aquest dimarts, tal i com ho feu dissabte passat en el derbi davant l'Espanyol, motivat pel bon partit del seu equip i per l'espectacle futbolístic dels jugadors d'Ernesto Valverde a la gespa. L'exhibició barcelonista va silenciar qualsevol intent de manifestació des de la graderia, però no va impedir que el soci exercís el seu dret de protesta de manera menys provocadora.


El propietari de l'entitat va decidir gaudir del resultat, va celebrar els gols des de la seva localitat i ho va fer sense cap cant contra el president o la junta directiva. Tret d'alguna pancarta, esporàdica i sense gran atenció, Josep Maria Bartomeu va tenir una nit plàcida, la més tranquil·la de les darreres a l'estadi. "Estem en un bon moment de club i no es donen les condicions per a la moció de censura", va manifestar el president a Barça TV tot just finalitzat l'enfrontament.

 

En cop acabat el partit, les carpes instal·lades dins el recinte del Camp Nou no es van desbordar. Les cues no van existir, contràriament a allò que va succeir després del derbi davant l'Espanyol, però les signatures van seguir caient a un ritme considerable. Segons expliquen els organitzadors, el problema amb les fotocopiadores va quedar solucionat i el procediment per a la signatura es va accelerar. És per aquest motiu que la recollida d'aquest dimarts no va ser tant cridanera.


Avui dimecres, Agustí Benedito ha fet oficial les xifres: 3.660 firmesde socis durant la jornada del Barça-Juventus. Sumades a les recollides en els dies anteriors, el promotor del vot de censura suma prop de 7.000 firmes, encara per sota de la meitat de les necessàries (16.570, el 15% del cens). En la darrera moció, el soci Oriol Giralt en va aconseguir 9.473, superant el tall obligatori marcat pels Estatuts anteriors (el 5% del cens). Per aquest dijous al matí, Benedito ha convocat una roda de premsa per fer una valoració dels primers dies de recollida.Comentaris

envia el comentari