El Barça diu que ningú se'ls ha adreçat per cedir espais per al referèndum

El portaveu de la junta directiva reitera la posició del club amb el dret a decidir, però assegura que cap institució li ha demanat col·laboració
Estelades al Camp Nou | EFE

El Barça no cedirà, de moment, espais privats per facilitar el referèndum d'autodeterminació del proper dia 1 d'octubre perquè ningú no els ho ha demanat. Davant el dubte de la decisió final d'Ada Colau al voltant de l'obertura de col·legis electorals, el club català ha estat clar. "És un escenari que el club no contempla perquè no se li ha posat sobre la taula. Ningú li ha demanat al Barça que posi les seves instal·lacions a disposició del referèndum", ha manifestat el portaveu de la junta directiva, Josep Vives.


Al voltant d'aquesta qüestió, però, l'entitat blaugrana ha reiterat el seu compromís amb el dret a decidir, recordant la seva adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i al Pacte Nacional pel Referèndum. "La posició del club és clara des de fa anys. Es va adherir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i recentment al Pacte Nacional pel Referèndum. Sempre estarà amb la majoria del poble de Catalunya i preservant un dret fonamental, que és l’exercici ple de la libertat d’expressió, que passa pel dret a decidir individual i col·lectiu", ha manifestat.

 

Preguntat per la posició del club davant la persecució política i judicial a les institucions catalanes, Vives ha preferit no explicitar-ne el suport: "En cap moment el club ha fet partidisme. Dona suport al dret a decidir i al dret d'expressar-se lliurement. No entrarem en al legalitat o la il·legalitat del referèndum, perquè no és un actor polític, sinó social. No entrarem en el debat polític."


Pancartes autoritzades

 

Dissabte passat en el derbi de Lliga davant l'Espanyol, el Camp Nou va exhibir una enorme pancarta amb el lema "El teu SÍ ens fa guanyar", impulsada per la plataforma Esport pel Sí. Aquest dimarts, l'estadi blaugrana va desplegar dues lones més amb missatges polítics: "SOS Democràcia!" i "Welcome to the Catalan Republic" (Benvinguts a la República Catalana). Davant aquesta exhibició, el club n'ha admès la seva autorització. "Les pancartes s’autoritzen sempre que es regeixin pels principis de respecte", ha dit Vives. I ha deixat una idea clara: "El Camp Nou és un temple de llibertat. I qui no respecti la llibertat té un problema."

 

Missatge a Javier Tebas

 

El president de la LaLiga sempre s'ha mostrat contrari al referèndum d'independència de Catalunya i amenaçador a l'hora d'analitzar la participació dels clubs catalans en les competicions gestionades per l'entitat que gestiona. Josep Vives, en aquesta línia, ha deixat clar que Tebas no hauria de fer política: "Amb ell no hem de parlar de política, sinó d’esport, de com millorar els àrbitres, de com millorar la Lliga. De política no debatrem. No fem un bon servei als socis de la Lliga quan es parla en aquests termes."Comentaris
Referendum2017
Doncs no se a que esperen

envia el comentari