Williams Hywel: "Hi ha un seriós interès a Westminster sobre la dramàtica situació que viu Catalunya"

"Aquells de nosaltres que a Gal·les ens sentim gal·lesos i europeus mirem els amics catalans i ens provoquen inspiració per a la lluita cap a la nostra emancipació nacional", diu el diputat britànic en declaracions al Món
El diputat britànic Williams Hywel | Pau Llosa

 

El diputat Williams Hywel és un dels membres fundadors del grup sobre Catalunya al Parlament britànic i membre del partit independentista gal·lès Plaid Cymru, i aquest dimarts va escoltar el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, a la Cambra dels Comuns. En declaracions al Món, l'endemà de la reunió inaugural del grup parlamentari, el diputat ha dit: "Estic content d'haver vist que a la primera reunió del All Party Parliamentary Group on Catalunya hi havia tanta gent que moltes persones havien d'estar dretes".


El diputat Hywel, que va poder escoltar en primera persona les declaracions de Romeva a Londres, ha explicat a aquest diari que "hi ha un seriós i sincer interès aquí a Westminster sobre la dramàtica situació que viu Catalunya i les injustes sentències entregades als polítics i representants catalans per a portar a terme el que en altres països són simples obligacions democràtiques". Segons el diputat del Plaid Cymru, "aquests esdeveniments són particularment significants pels diputats britànics de Gal·les i Escòcia. Tot això queda reflectit en la importància que els diputats i senadors britànics d'aquests dos països han atribuït a aquesta reunió i a la creació del grup parlamentari sobre Catalunya".

 

"Els esdeveniments que estan passant a Catalunya tenen importància en el conjunt de la Unió Europea i estableixen un lloc nou i perillós. Aquells de nosaltres que a Gal·les ens sentim gal·lesos i europeus mirem els amics catalans i ens provoquen inspiració per a la lluita cap a la nostra emancipació nacional", ha reblat el diputat del partit independentista gal·lès del Parlament Britànic.
Comentaris
Pintamonas
¡ ¡ Pero que dice este hombre, que en la Gran Bretanya estan preocupados por lo que pasa en catalunya ! ! Si los ilusos de Madrid dicen que EN EUROPA NADIE HACE CASO DE LO QUE PASA EN CATALUNYA ! ! ... Carai ¿ en que quedamos, no nos hacen caso, o si les preocupa ? España vas por mal camino i los de la U.E. te obligaran a hacer lo correcto, que es permitir que Catalunya puda decidir lo que quiera. I CATALUNYA QUIERE SER INDEPENDIENTE I VOLAR SOLA SIN FRANQUISTAS. ¡ VIVA LA REPUBLICA CATALANA
Pepo
Ho celebro, però hores d´ara ja són 14 parlaments arreu del món i dels 30 països més influents, que han obert la carpeta Catalunya. Ara només cal que els catalans fem el que hem de fer i els nostres polítics facin el que han de fer. En el moment en que CAT entengui que pot proclamar la independència política de l´estado español, haurà de controlar el seu territori i les seves comunicacions terrestres i digitals, per tal que la Comunitat Internacional es faci càrrec i ens reconegui.
69
Catalonia vs Spain, a clash of two nationalisms Patrice de Beer 14 August 2014 By targeting the Mas government, widely portrayed as extremist and irresponsible, and by refusing to negotiate on key constitutional, economic, social, cultural issues, Mr. Rajoy has – willingly or not – been playing into the hands of radicals. A human chain for the independence of Catalonia from Spain, September 2013. Karl Burkhof/Demotix. All rights reserved. Will 2014 be the year of Catalonia as it might be tha
Pablo
Venga, que hoy ya teneis tema para practicar el onanismo identitario...
69
Veig que no s'ha copiat tot,...aquí deixo l'enllaç.....http://t.co/g4EblRt9uR
roser
L'any 2011 uns tres-cents catalans van portar a un grup de diputats del Parlament de Westminster un manifest d'agraïment per la moció signada per 14 diputats el 10 de juny del 2010 a favor de Catalunya, a través de la campanya el cas dels catalans. Endavant Hywel! Thank you, Diolch!

envia el comentari