Un jutge federal de Hawái frena el decret migratori aprovat per Trump

El decret migratori de Trump és derrotat per segona vegada, després que un tribunal federal de Seattle bloquegés la primera versió del mateix al febrer.
Donald Trump al Congrés | Pool News / Reuters

 

Un jutge federal de Hawái ha emès aquest dimecres una ordre bloquejant l'ordre executiva aprovada el 6 de març pel president nord-americà, Donald Trump, per la qual es veta l'entrada a Estats Units als ciutadans de sis països de majoria musulmana i es restringeix dràsticament el nombre de refugiats que accepta el país cada any.


L'error és la segona derrota per al decret migratori de Trump, després que un tribunal federal de Seattle bloquegés la primera versió del mateix al febrer. En resposta, el mandatari va carregar durament contra la Justícia, si bé va abandonar finalment el projecte.

 

El segon veto migratori va ser aprovat unes setmanes després, amb la retirada d'alguns dels elements més controvertits, i excloent de la llista de països a l'Iraq. En el segon document figuren com a països vetats Somàlia, Iran, Síria, Sudan, Líbia i Iemen.

 


No obstant, els estats governats pel Partit Demòcrata i diverses organitzacions civils van acudir als tribunals afirmant que el nou document era una versió similar a l'anterior. Els advocats del Govern han argumentat que Trump estava exercint els seus poders de seguretat, ressaltant que no hi havia res en l'ordre, tal com estava escrita, que impliqués un filtre per als viatgers a causa de la seva religió.

 

El veto migratori original va causar escena de caos en els aeroports del país a causa que va ser emès un divendres a la tarda i no feia distinció entre aquelles persones amb 'targeta verda' i les que no tenien aquest document, deixant a milers de persones bloquejades a les fronteres.

 

 Comentaris
Gombau
La progressia nord-americana no perdonarà mai l'amarga derrota electoral.
1

envia el comentari