Trump amenaça amb declarar la guerra a Corea del Nord si els seus míssils arriben als EUA

L'assessor de Seguretat Nacional del president nord-americà confirma que s'està plantejant aquesta possibilitat davant els últims assajos balístics efectuats pel país asiàtic.
El president dels Estats Units, Donald Trump | Europa Press

 

L'assessor de Seguretat Nacional del president nord-americà, Donald Trump, ha confirmat que està barrejant la possibilitat, entre altres opcions, de declarar una "guerra preventiva" a Corea del Nord davant els últims assajos balístics efectuats pel país asiàtic, contraris a les sancions imposades per l'ONU.

 

Herbert McMaster ha indicat a la cadena NBC que aquest pla podria adquirir sentit si es confirma que Corea del Nord és capaç de llançar un arma nuclear que pogués arribar al país. "M'està preguntant si estem preparant plans per a una guerra preventiva? Sí, si es demostra que posseeixen armes nuclears que puguin amenaçar-nos. Des de la perspectiva del president, seria quelcom intolerable, així que, per descomptat, hem d'aportar totes les opcions possibles i això inclou una opció militar", ha manifestat McMaster.


Els experts consideren que Corea del Nord encara no està preparada per llançar un cap nuclear contra els Estats Units malgrat que el mes passat va efectuar dos llançaments de prova de dos míssils balístics d'abast intercontinental, teòricament capacitats per impactar als Estats Units.

 

Amb tot, McMaster ha posat l'accent principalment en què els Estats Units no volen apostar per aquesta opció: "Ens agradaria resoldre-ho sense haver d'arribar al que seria una guerra molt costosa però, insisteixo, és impossible exagerar el perill que representa Corea del Nord", ha asseverat.
Comentaris
XX
This would really make America great again. Really.
3
Vicenç Ramoneda
Doncs... https://www.youtube.com/watch?v=fkoRLBCUjHw
0
go home!
El problema del món d'avui no és Rússia ni països irrellevants com Corea del Nord: són els EEUU i el seu lobby militar-industrial, que porten més de quinze anys escampant la guerra contínua, la mort i la destrucció allà a on van.
11
Nowan
God Bless America.
3
fart de la màfia global
No defenso Corea del Nord, però si aquest país no s'hagués fet amb armament nuclear, ja fa molts anys que hauria tingut la mateixa sort que Libia, Síria, Irak, Afganistan, Yemen, etc etc
7
Good bless
El "prestigi" dels EEUU ha quedat reduït al nivell del fang després de tants anys de mentides prefabricades, guerres absurdes i despropòsits de tot tipus. La seva època de glòria ja ha passat a les escombraries de la història. Avui només saben afrontar el seu declivi a base de promoure el caos i la destrucció al món.
5
t
Algun dia hi haurà algun Tribunal de Nuremberg per la gent del Trio de les Azores i els qui han provocat tot aquest desastre de l'Orient Mitjà?
1
t
L'imperi decadent ja només pot morir a base de provocar guerres i destrucció. Tot sigui pels negocis del sector militar-industrial (Eisenhoweer dixit)
2
Sort
Sort que no defenses Corea del Nord, cretí. Per cert, han aconseguit seguir la mateixa sort que els països que anomenes ells solets, sense ajuda externa.
0
per Sort
El cretí ho seràs tu. Ah, records als mil-lions de morts que han deixat a l'Orient Mitjà els teus amics
7
au revoire
Els EEUU potser seran encara una gran potència militar, però el que han perdut per sempre és el poc prestigi i la poca credibilitat que els podia quedar. Després del què ha passat aquests darrers 15 anys, a aquests cada vegada els creurà i seguirà menys gent.
4
Fat Boy
Es curios, m'hi jugo el que sigui que els que defensen les armes nuclears dels coreans son els mateixos que no volen exercit per la Republica catalana.
0
capitalisme=destrucció i guerra
Fa cent anys enrera ja hi hauria hagut una nova guerra mundial. Ara ningú encara no s'atreveix només per por al botó nuclear.
0

envia el comentari