El Partit Quebequès aprova una resolució a favor del referèndum català

Reclama "el dret dels ciutadans de Catalunya a disposar del seu propi futur"
El Partit Quebequés aprova una resolució a favor del referèndum català | Europa Press

El Partit Quebequés, actual segona força a l'Assemblea Nacional Quebequesa, ha aprovat al seu XVII Congrés una resolució a favor del referèndum català de l'1 d'octubre, ha informat aquest diumenge en un comunicat ERC, que ha participat en l'esdeveniment de la mà de l'eurodiputat Jordi Solé.

 

El text aprovat exposa que el Govern ha signat la convocatòria del referèndum per l'1-O i reclama "el dret dels ciutadans de Catalunya a disposar del seu propi futur". Solé, que ha intervingut al congrés del partit nacionalista quebequés, ha reivindicat que els catalans volen majoritàriament decidir el seu futur en un referèndum però que "a l'Estat espanyol aquest gest democràtic, que hauria de ser tan evident i simple, li sembla una amenaça intolerable".


"La unitat de la pàtria els sembla més important que respectar els nostres drets fonamentals", ha assegurat el republicà, que és també alcalde de Caldes de Montbui (Barcelona). Solé ha criticat que "Rajoy ha abandonat la política per tractar la demanda democràtica catalana" i ha acusat el president del Govern espanyol de voler parar la votació amb decisions judicials i fins i tot amb la força. "No permetrem que el vostre règim d'amenaça s'imposi. La determinació democràtica dels catalans serà sempre més forta que les vostres provocacions", ha advertit.
Comentaris

envia el comentari