May respon Sturgeon: "Ara no és el moment" per a un segon referèndum a Escòcia

La ministra principal escocesa vol convocar un referèndum abans que acabin els dos anys de converses per negociar la sortida del Regne Unit
Theresa May | Reuters

 

La primera ministra britànica, Theresa May, ha advertit aquest dijous el Govern escocès que "ara no és el moment" per celebrar un segon referèndum d'independència, argumentant que seria injust que els ciutadans votessin sense saber quina serà la conclusió de les converses sobre el Brexit.

 


La ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, vol convocar un referèndum abans que acabin els dos anys de converses per negociar la sortida del Regne Unit de la UE, acusant May d'ignorar les demandes d'Escòcia.

 

"Ara mateix hauríem d'estar treballant junts no separant-nos. Hauríem d'estar treballant per aconseguir aquest bon acord per a Escòcia, aquest bon acord per a Regne Unit, aquesta és la meva feina com a primera ministra i per aquesta raó dic a SNP (el Partit Nacional Escocès) que ara no és el moment", ha declarat May a la televisió. "Analitzar aquesta qüestió en aquest moment seria injust perquè la gent no tindria la informació necessària per prendre aquesta decisió crucial", ha sostingut.

 


Per la seva banda, Sturgeon ha dit que qualsevol intent de bloquejar un segon referèndum d'independència no seria democràtic i posaria en evidència que May tem el veredicte dels escocesos. "El Govern escocès no està proposant un referèndum ara (...) sinó quan els termes del Brexit estiguin clars i abans que sigui massa tarda per triar un camí alternatiu", ha escrit Sturgeon en el seu compte de Twitter.

 

La ministra principal ha sostingut que si May rebutja acceptar un referèndum, "això no seria democràtic" i demostraria que els conservadors de la primera ministra "temen el veredicte dels escocesos".Comentaris
moi
Ja comencem. Aquesta ha aprés molt ràpid de'n Rajoy i companyia.
Fart d'hipocrites
El segon referèndum d'independència a Escòcia no es farà...tanmateix no serà perquè aquesta dona no ho vulgui...que no s'hi podrà oposar. Abans, tindrà lloc un canvi de govern al Regne Unit que possibilitarà la seva permanència a Europa...Llavors Catalunya ja serà lliure (de Madrid) i seguirà formant part de la UE.
Jaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
El segon referèndum d'independència a Escòcia no es farà...tanmateix no serà perquè aquesta dona no ho vulgui...que no s'hi podrà oposar. Abans, tindrà lloc un canvi de govern al Regne Unit que possibilitarà la seva permanència a Europa...Llavors Catalunya ja serà lliure (de Madrid) i seguirà formant part de la UE. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
!!*!!
Es perquè ara no toca, oi ?
Hubo suerte una vez
El ex primer ministro británico Cameron no va a pasar a la historia por su agudeza. Primero mete la pata con el referendum de Escocia (milagrosamente le sale bien y no tiene que dimitir), luego convoca el referendum del brexit, pierde y venga, a verse con Artur Mas en la papelera de la historia, sección metepatas.
amb Sturgeon"
admirable Sturgeon. Ràpida, clara i concisa "Si no volen el ref. és perquè tenen por de perdre, diu
mai seria el moment
Quan al poder no li convé, decideix que no és el moment. Això és un clàssic.
Andreu
Tots juguen les seves cartes. A May no li interessa un referèndum mentre negociï les condicions del Brexit amb la UE (és lògic, això seria debilitar la posició negociadora del Regne Unit) i a Sturgeon li interessa treure el tema ara perquè els escocesos estan majoritàriament contra el Brexit i la independència els afavoriria ara. Serà una partida llarga, paciència.
Yuhu
Quan saben que han de perdre, com en Rajoy, es fan enrere com covards.
Això de la democràcia ,no és votar cada cert temps, democracia vol dir que mana el poble, no els gestors que han estat elegits en un moment determinat, quan no funcionen o s'atribueixen funcions que no els hi toca , cal despedir-los. Que vol dir aquesta dona " ara no toca", si el poble ho demana toca i si no ho fa , al carrer, sense esperar els anys de la següent votació

envia el comentari