May descarta un altre referèndum sobre el Brexit i es nega a participar en debats a la televisió

Theresa May | Reuters

 

 

La primera ministra britànica, Theresa May, ha assegurat aquest dimecres que no hi haurà un "segon referèndum" sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, alhora que s'ha negat a participar en debats electorals a la televisió en la campanya per als comicis anticipats. "No hi pot haver marxa enrere", ha afirmat May, en una entrevista concedida a la cadena de ràdio BBC 4, en la qual ha deixat clar que no hi haurà un segon referèndum sobre el Brexit però que sí hi haurà una votació al Parlament sobre l'acord definitiu que s'aconsegueixi amb el bloc comunitari. May ha assegurat a més que no té intenció de participar en debats electorals a la televisió i que, en lloc d'això, trucarà a totes les portes i es reunirà amb ciutadans britànics per demanar el suport a la seva formació, el Partit Conservador.


La 'premier' ha admès que ella mateixa va dir que "no hi hauria eleccions fins al 2020" però ha explicat que finalment ha decidit canviar d'opinió perquè veu necessàries unes eleccions anticipades per "reforçar" la posició britànica en les negociacions amb la Unió Europea i per donar certitud i claredat en el procés de sortida del bloc comunitari. May també ha reconegut que en el seu moment va canviar d'opinió després d'haver fet campanya a favor de la permanència a la Unió Europea. "Vaig fer campanya a favor de la continuïtat però també vaig dir que si sortíem de la UE, el cel no s'esfondraria", ha indicat.

 

La cap del Govern britànic ha subratllat que està determinada per negociar "el millor acord possible" amb la Unió Europea, centrant-se en les preocupacions dels ciutadans sobre el control de les fronteres, l'economia i la legislació. La líder dels 'tories' ha dit que el seu partit farà un manifest en el qual exposarà el seu pla per materialitzar el Brexit i per "construir un Regne Unit més fort", que treballi per a tots, comerciï amb la Unió Europea i amb la resta del món. Finalment, ha dit que el tema de la immigració ha de situar-se en "uns nivells sostenibles". "Confio en el públic britànic i li demano que posi la seva confiança en mi", ha assenyalat.
Comentaris

envia el comentari