May demana la celebració d'eleccions anticipades el 8 de juny

Segons la 'premier' britànica els comicis "són l'única manera de garantir la certesa i la seguretat pels propers anys"
La primera ministra britànica Teresa May | REUTERS

 

La primera ministra britànica, Theresa May, ha anunciat aquest dimarts que demanarà al parlament celebrar eleccions anticipades. La data prevista per la 'premier' és el proper 8 de juny i, en cas de convocar-se, els comicis arribarien tres anys abans del previst. En una compareixença al 10 de Downing Street, May ha assegurat que "l'única manera de garantir la certesa i la seguretat pels propers anys és celebrar eleccions". Segons la 'premier', "el país està unit però Westminster no". May va accedir al poder el passat mes de juliol, després que David Cameron optés per dimitir arran de la victòria del 'Brexit' al referèndum del juny.


"Necessitem eleccions i les necessitem ara", ha assegurat May, lamentant "la divisió" que hi ha a Westminster "en un moment de tanta importància" com l'actual. "Els nostres oponents s'equivoquen al menystenir la determinació del govern per dur a terme la seva tasca" ha assegurat May fent referència a les negociacions pel 'Brexit' i a la voluntat d'aconseguir un bon acord amb Brussel·les. 

 

En aquest sentit, ha criticat que tant el Partit Laborista, com els Liberal-Demòcrates, el Partit Nacional Escocès i "els membres que formen part de la Cambra dels Lords i que ningú ha votat" pretenen "combatre els passos que vol fer el govern" i "forçar-lo a canviar el rumb".

 


La proposta de May s'haurà de votar aquest dimecres a la Cambra dels Comuns però de moment el líder de l'oposició, Jeremy Corbyn, ja ha anunciat que els laboristes hi votaran a favor. "La decisió de la primera ministra permetrà als britànics votar per un govern que prioritzi els interessos de la majoria", ha dit Corbyn en un comunicat. Segons el líder de l'oposició, els laboristes "oferiran una alternativa efectiva" a un govern que "ha fracassat" a l'hora de "reconstruir l'economia" i que ha "perjudicat les escoles i el servei públic de salut amb les seves retallades".

 

Per la seva banda, la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha alertat en una piulada a Twitter que la decisió de May busca "imposar el 'Brexit' dur i fer retallades encara més profundes" a través d'un govern conservador que suposarà un "gir cap a la dreta" pel Regne Unit.Comentaris

envia el comentari