Lula da Silva, condemnat a nou anys i mig de presó per corrupció

Es converteix en el primer expresident a ser sentenciat per corrupció al Brasil
Lula da Silva | Reuters/EP

 

L'expresident del Brasil Luiz Inácio Lula da Silva ha estat condemnat aquest dimecres a nou anys i mig de presó per corrupció passiva i blanqueig de diners per la seva vinculació amb un habitatge de luxe que hauria estat lliurat a l'antic mandatari com a suborn. El jutge federal Sergio Moro ha conclòs que existeixen proves suficients per condemnar a Lula, que es converteix en el primer expresident a ser sentenciat per corrupció al Brasil.

 

Lula da Silva estava sent jutjat per un tríplex de la seva propietat a Guarujá (Sao Paulo) que la companyia brasilera OAS hauria lliurat a l'ex-mandatari com a suborn. La citada empresa també està sent investigada en la trama Petrobras.
Comentaris
Pepo
Ai coi, només enganxen als d´esquerres. Els de dretes es tapen entre ells.
Vicenç Ramoneda
Igual que espanya!
Jordi(Català i Suís)
Per als lectors Catalans: tot el Brasil és una reunió de lladres i això des de sempre. En Lula, però, va muntar un sistema de corrupció estratosfèric amb tots els partits aliats inclosos els del PMDB de centre. Oblideu-vos d'esquerra i dreta. No existeix al Brasil. Les úniques activitats del 60% dels Brasilers és: mentir, estafar, robar i matar. Hi ha 20 milions de criminals sense contar tots els polítics. El brasiler és deshonest ja de naixement. I t'ho diuen ells mateixos.
ramon
Aquest també el van presentar com la gran esperança de l'esquerra. Com ZP o Colau. Temps al temps.

envia el comentari