L'OIM eleva a 1.316 morts al Mediterrani en el que va de 2017

En tan sols quatre mesos i mig, un total de 53.912 refugiats i migrants han arribat a Europa per la ruta marítima
Migrants rescatats al Mediterrani | Europa Press

 

L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) ha elevat aquest dimarts a 1.316 el nombre de persones que han mort al Mediterrani en el que va d'any en un intent per arribar a les costes europees, principalment a través d'Itàlia.

 

En el seu últim balanç, l'OIM ha assenyalat que en els primers quatre mesos i mig del 2017 un total de 53.912 refugiats i migrants han arribat a Europa per la ruta marítima, en la seva majoria (el 85 per cent) a Itàlia, mentre que la resta ho han fet a través de Grècia, Xipre i Espanya.


Aquesta xifra és substancialment menor a la registrada en el mateix període de l'any anterior –fins al 14 de maig–, quan havien arribat a les 189.075. Aquesta mateixa setmana, una vintena de persones van morir en aigües del Mediterrani quan diversos grups d'immigrants provaven d'arribar des d'Àfrica les costes europees, segons el relat de supervivents citat per la secció italiana de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

 

"Quatre embarcacions rescatades aquest diumenge per l'ONG Sea Eye: gairebé 500 persones rescatades, 20 mortes, recuperats només set cadàvers, segons el testimoniatge dels supervivents", ha informat ACNUR Itàlia a través del seu compte a Twitter.
Comentaris
Trist
I que es fa contra el dictador Sirià i els seus recolzadors el Russos?
1

envia el comentari