Les FARC es converteixen en partit polític: "Volem ser govern"

"Volem una Colòmbia sense odi", assegura 'Timochenko'
Les FARC es converteixen en partit | Reuters/EP

 

Ha nascut Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común, el partit polític que sorgeix de les FARC, després de més de mig segle de lluita entre la guerrilla i l'exèrcit colombià que ha deixat un tràgic balanç de vuit milions de víctimes. El seu primer exàmen seran les eleccions generals del 2018 i, encara que en un primer moment ho descartaven, ara ho tenen clar: volen ser govern.

 

"Volem ser govern", ha confessat Luciano Marín Arango, conegut al camp de batalla com a Iván Márquez, el número 2 de les FARC, en la finalització d'un congrés d'una setmana que van iniciar com a guerrilla i que han tancat com a partit polític a Bogotà.

 

I és que encara que amb les mateixes sigles –fet que ha comportat força polèmica– les FARC han canviat per sempre. El seu objectiu és idèntic quan va sorgir la guerrilla el 1964 en un gran context de violència dintre i fora de la política. Els mitjans, no obstant això, són uns altres. Han abandonat els fusils per prendre la paraula com a única arma.

 

"No volem una gota més de sang per raons polítiques, que cap mare torni a vessar llàgrimes pel seu fill o filla violentats", va dir el cap de les FARC, Rodrigo Londoño 'Timochenko'. "Per això no dubtem a estendre les nostres mans en senyal de perdó i reconciliació. Volem una Colòmbia sense odi".
Comentaris
Colla d'assassins
Canalles que han tingut el pais segrestat dues generacions. Espero que no els voti ningú i desapareguin. No es mereixen res més.

envia el comentari