La reina Isabel II signa la llei que autoritza l'inici del Brèxit

El suport de la reina permet s’invoqui l’article 50 del Tractat de Lisboa, que iniciarà un compte enrere de dos anys per abandonar la Unió Europea.

 

La reina d’Anglaterra, Isabel II, ha donat suport formal al projecte de llei del Brèxit, el que permet al Govern comunicar a Brussel·les que activa la sortida de la Unió Europea i iniciar les negociacions de la desconnexió. Això dóna via lliure a que s’invoqui l’article 50 del Tractat de Lisboa, el mecanisme legal per sortir de la UE, que iniciarà un compte enrere de dos anys per abandonar la Unió.


L’aprovació, coneguda com a “sanció reial”, era la peça que faltava per perquè el projecte del Brèxit es convertís en llei, després que el parlament britànic aprovés aquest dilluns l’anomenada “Llei de la Unió Europea”, que va entrar a la cambra dels Comuns el 26 de gener.

 

La llei va ser aprovada amb urgència després que el Tribunal Suprem de Londres dictaminés que la primera ministra britànica necessitava el permís per activar l’article 50 del Tractat de Lisboa.


El passat dimarts, May va informar al parlament que la reina Isabel II sancionaria la llei i que ella tornaria al parlament a finals de mes per presentar oficialment l’activació del Brèxit.

 

A més, la primera ministra ha declarat que el Regne unit té la intenció de sortir del mercat únic europeu per poder exercir un control sobre la immigració, una de les bases de la campanya del referèndum europeu.Comentaris

envia el comentari