Gran terratrèmol amb risc de tsunami a Mèxic

El sisme ha tingut lloc a les zones de Chiapas i Oaxaca

Mèxic ha patit aquesta matinada (23:49 a l'hora local) un terratrèmol de 8,4 graus a l'escala de Richter a la seva costa oest. Les zones més afectades pel sisme han estat Chiapas i Oaxaca, tot i que Ciutat de Mèxic i Guatemala també l'han patit.

 

El Servei Geològic dels Estats Units han informat que el focus sísmic s'ha registrat a 33 kilòmetres de profunditat, i el Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic diu que existeix la possibilitat que es produeixi un tsunami.

 

Almenys quinze persones han mort com a conseqüència del terratrèmol, segons han informat autoritats locals citades per la cadena de televisió Televisa. La cadena ha assenyalat que hi ha almenys deu persones mortes en l'istme de Tehuantepec, en l'estat d'Oaxaca. Aquestes deu víctimes mortals se sumen a les cinc ja confirmades pel president del país, Enrique Peña Nieto, en una compareixença davant la premsa després d'una reunió d'emergència al Centre Nacional de Prevenció de Desastres (CENAPRED).

 

El mandatari mexicà ha assegurat que el sisme registrat durant la nit del dijous és el major que ha sofert el país "en els últims 100 anys". La Secretaria de Governació -equivalent a Mèxic al Ministeri de l'Interior- ha declarat la situació d'emergència extraordinària en 122 municipis de l'estat de Chiapas. "Es va tractar d'un sisme de gran escala i de gran magnitud", ha afirmat Peña Nieto, en la seva compareixença davant la premsa.
Comentaris

envia el comentari